Comisia JURI, care a respins-o pe Plumb, a acceptat-o in unanimitate pe Adina Valean

Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 12:56
11078 citiri
Comisia JURI, care a respins-o pe Plumb, a acceptat-o in unanimitate pe Adina Valean
Foto: Arhiva Facebook/ Adina Valean

Adina Valean, europarlamentarul propus de Guvernul Orban pentru functia de comisar european din partea Romaniei, a trecut de Comisia JURI, dupa o discutie de un minut, au declarat surse europene pentru Ziare.com.

Ulterior, purtatorul de cuvant al PE, Jaume Duch, a confirmat informatia pe Twitter.

Duch a precizat ca JURI a dat unda verde pentru toti cei trei comisari propusi si evaluati astazi.

Totodata, reprezentantul Parlamentului European a anuntat programul audierilor din comisiile de specialitate ale PE, care vor avea loc joi, 14 noiembrie.

Olivier Varhelyi (Ungaria) va fi audiat in Comisia de Afaceri Externe inepand cu ora locala 08:00.

Adina Valean (Romania) intra in Comisia de Transporturi la ora locala 13:00, iar Thierry Breton (Franta) va fi audiat in Comisia de Piata Interna si Industrie tot de la ora locala 13:00.

In JURI, au fost 21 de voturi pentru candidatura Adinei Valean si 0 impotriva, potrivit surselor citate de Ziare.com.

Precizam ca, in aceste momente, Adina Valean este audiata in comisiile de specialitate din Parlamentul de la Bucuresti.

Ea este insotita la audieri de presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, si de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, in conditiile in care Romania a primit portofoliul Transporturilor in viitoarea Comisie Europeana.

Vezi aici LIVE cum se desfasoara audierea din Parlament.

La sedinta comisiilor pentru Afaceri Europene, premierul Ludovic Orban a anuntat la randul sau ca Valean a primit unda verde din partea JURI.

"Doamna Adina Valean tocmai a primit votul in unanimitate din partea Comisiei JURI, adica certificatul de integritate", a informat Orban.

In ce priveste candidatul Frantei, Thierry Breton, votul in JURI a fost la limita: 12 pentru candidatura francezului, iar 11 impotriva. Deci ramane de vazut cum vor decurge audierile in comisiile de specialitate ale PE.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a analizat marti, intr-o reuniune extraordinara, "conflictele de interes potentiale sau reale" ale comisarilor desemnati de Franta, Romania si Ungaria, intr-o sedinta cu usile inchise.

Confirmarea de catre aceasta comisie a absentei oricarui conflict de interese este o conditie prealabila pentru a avea loc si audierea candidatilor in comisiile de specialitate aferente portofoliilor alocate, conform Regulamentului de procedura al Parlamentului European.

Acum urmeaza ca acesti trei candidati, Thierry Breton din partea Frantei, Adina Valean din partea Romaniei si Olivier Varhelyi din partea Ungariei, sa fie audiati in comisiile de specialitate in data de 14 noiembrie.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#comisari propusi analiza JURI PE , #comisar european