Adina Valean si Corina Cretu, alese in functia de vicepresedinte al PE (Video)

Marti, 01 Iulie 2014, ora 18:22
7109 citiri
Adina Valean si Corina Cretu, alese in functia de vicepresedinte al PE (Video)

Europarlamentarul PNL Adina Valean si cel PSD Corina Cretu au fost alese in functia de vicepresedinte al Parlamentului European.

Sotia lui Crin Antonescu a obtinut 394 de voturi, in timp ce europarlamentarul PSD a primit 342 de voturi, potrivit Romania Tv.

Adina Valean, candidat la vicepresedintia PE - PSD o contesta: Tradatorii isi merita soarta

Adina Valean si Corina Cretu ocupa doua dintre cele 14 pozitii de vicepresedinte al Parlamentului European. Liberala este propunerea PPE, in timp ce social-democrata face parte din grupul socialistilor europeni.

Eurodeputatii socialisti au declarat, inaintea votului, ca nu o vor vota pe Valean pentru functia de vicepresedinte al PE.

"In general, tradatorii isi merita soarta, iar eu nu pot s-o vad altfel pe Adina Valean decat ca pe un tradator. Am dus multe batalii impreuna, stiu cat de vehementa era impotriva lui Traian Basescu intr-o anumita perioada. Schimbarea asta radicala de discurs pe noi ne-a uimit, ca sa folosesc un cuvant elegant.

Voturile noastre nu le va avea, pentru ca oricat de mult ne-am dori ca Romania sa aiba cat mai multi reprezentati in functiile importante din PE, conteaza si calitatea acestora", a declarat europarlamentarul PSD Catalin Ivan.

Disputa in PNL din cauza sotiei lui Crin Antonescu - Norica Nicolai face acuzatii grave

Valean ii raspunde Noricai Nicolai: A clarificat ca nu e interesata de PPE

Adina Valean a fost contestata si din interiorul PNL, dupa ce colega sa din Parlamentul European, Norica Nicolai, a spus ca fostul presedinte liberal Crin Antonescu a renuntat la tot pentru ca sotia sa sa ajunga vicepresedinte al PE, ca propunere din partea PPE, facand referire la iesirea PNL din grupul european ALDE.

In replica, Adina Valean a afirmat ca Norica Nicolai a clarificat faptul ca nu este interesata de PPE.

"Functia de vicepresedinte al PE nu imi aduce masina, niste bani in plus la salariu, nu trebuie sa gandim romaneste apropo de functiile astea, pentru ca o functie nu inseamna ceva in plus pentru mine, Adina Valean, ci doar un program mai lung de lucru in Parlamentul European, dar pentru Romania si pentru delegatia PNL, chiar si in PPE, sa ocupam o pozitie de imagine este un lucru foarte foarte bun, de care Romania are nevoie", a mai spus europarlamentarul PNL, vineri.

Martin Schulz, reales presedinte al Parlamentului European

Tot marti, politicianul german de centru-stranga Martin Schulz a fost reales in fruntea Parlamentului European, la prima reuniune a Legislativului european de la euroalegerile din luna mai.

Social-democratul, care este presedinte al Parlamentului European din anul 2012, a castigat un nou mandat cu o majoritate absoluta de 409 voturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Adina Valean vicepresedinte PE, #Corina Cretu vicepresedinte PPE , #europarlamentar