Ziare.com

Premiera istorica: Sedinta in limba romana, la Parlamentul European

de Bogdana Boga
Marti, 15 Iulie 2014, ora 07:19

   

Premiera istorica: Sedinta in limba romana, la Parlamentul European
Luni a fost pentru prima data in istoria Parlamentului European cand o sedinta de plen a fost condusa in limba romana, dupa cum scrie pe Twitter Adina Valean.

Adina Valean, vicepresedinte din partea PPE, a prezidat sesiunea de la Strasbourg.

"Este o premiera pentru Romania si sunt onorata sa-mi reprezint tara in biroul de conducere al Parlamentului European", a precizat pe Facebook europarlamentarul PNL.

In Parlamentul European, toate limbile oficiale sunt la fel de importante: toate documentele parlamentare sunt publicate in toate limbile oficiale ale Uniunii Europene si toti deputatii au dreptul de a se exprima in oricare dintre aceste limbi. Multilingvismul permite, de asemenea, urmarirea activitatii Parlamentului de catre toata lumea, precum si accesul la aceasta.

Dreptul fiecarui deputat de a citi si redacta documente parlamentare, de a urmari dezbateri si de a se exprima in propria sa limba este recunoscut in mod explicit in Regulamentul de procedura al Parlamentului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4208 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

BINE, BINE, faptul că vă făliți cu Romania o știm bine.

Dar noi nu ne fălim cu voi, din lipsă crasă de fapte pentru Romania.
Doamnă vicepreședinte al PPE, nu este nici o diferență intre dv. și EBA, care... este tanără.
Să nu spuneți că nu sunteți motivată, că nu ține.
Dar ce poate ieși bun ca să sperăm noi ceva cand mai ales o dată cu USL, continuand cu TROICA, PD-L - PNL - MRU și mai nou cu PSD-TĂRICEANU, orice funcție politică internă și externă este rezultatul "bălăcelii" membrilor autointitulatei CLASE POLITICE, ce sunt mereu aceiași, prezenți ca și absenți in jocul politic putere-opoziție, și in urma cărora azi Romania este intr-o STARE LIMITĂ, iar romanii, determinați find, deliberat, iși părăsesc țara in fel și chip, căzand astfel pradă și făcand jocul celor care vin in schimb s-o populeze, știind foarte bine că Romania, așa cum este ea azi, a fost, este și va fi, GRĂDINA MAICII DOMNULUI PE PĂMÂNT, adevăr, ca atatea adevăruri, despre străbunii noștri și inaintașii noștri, despre care se face, prin educația de stat, un efort deosebit, de a nu se cunoaște, ba mai mult sunt puși la stalpul infamiei, de niște alogeni mercenari, fără a fi măcar valoroși științific, ce merg pană acolo incat să afirme că Romania este un stat tanăr și nu are cum să fie un stat modern, tocmai că nu poate concura cu state și națiuni vechi, uitand deliberat să spună un ADEVĂR, ce trebuie să-l știe tot romanul și de la el să-l afle, toată lumea - teritoriul de ieri, de azi, de maine și mai mult de atat, A FOST, ESTE ȘI VA FI, MATCA ȘI LEAGĂNUL TUTUROR EUROPENILOR, dar și locul unde s-a format PRIMA CIVILIZAȚIE, CU LIMBĂ VORBITĂ ȘI SCRISĂ, PĂMÂNTEANĂ.
Dea lungul existenței neamului nostru, pe aceste pămanturi, numai ale noastre și nici cand ale altora, a fost nevoit să suporte crimele de tot felul, jaful, distrugerile și furtul a tot ceia ce a reprezentat interesul lor sălbatic, meschin și criminal, al imperiilor istorice, migratorilor de tot felul, mai toți dintre aceștia, avand chiar ca obiectiv dispariția de pe pămant a neamului nostru, dar și a țării romanilor, pe care vor să și-o insușească.
Pană și azi, in plină civilizație a secolului XXI, aceste năravuri ale unora nu au incetat.
Așa se face, ca imediat ce "valul revoluționar al anilor 1989",ce a măturat toată Europa de est, a adus peste noi, odată cu opțiunea pentru a face parte din "Visul European", alții asemenea, de data, acțiunile statele, ascunse sub fustele corporatiste și in urma căror acțiuni, azi economia noastră, arată așa cum nici măcar un război nu putea face. In schimb uzine, ale noastre, au fost "strămutate" la "civilizatori".
Azi, dacă aveam grijă, să nu fim jefuiți, să nu poată nimeni să ne aducă rău și stă in puterea noastră, eram cu totul altfel și putem fi!

 

Epigonii, vorba lui Eminescu.

"Hoti si c urve", vorba lui Umberto Eco.
Ea vorbea, ea auzea, ca n-o asculta nimeni, in afara de secu'.

Si ca sa nu va mai imbatati cu apa rece, amintiti-va ca si-n institutiile europene si la ONU, cel care-a vorbit primul pe romaneste a fost... Ceausescu.

Scursorile autohtone si cele straine, care sa dau azi elite, l-au asasinat pentru a prada Romania.

Unde esti tu, Tepes, Doamne?!

Felicitari Adina Valean !

Este o premiera promovarea Limbii romane in plenul Parlamentului European.Sincere felicitari !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor