Adina Valean: Protestele din tarile UE s-au rezolvat prin anticipate. In Romania?

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 17:52
3846 citiri
Adina Valean: Protestele din tarile UE s-au rezolvat prin anticipate. In Romania?
Foto: facebook.com

In celelalte tari ale Uniunii Europene (UE) protestele s-au rezolvat prin alegeri anticipate sau prin demisii, aminteste europarlamentarul PNL Adina Valean, care se intreaba daca "hotii, coruptii si incompetentii", din Romania, au un astfel de grad de demnitate.

"Protestele din celelate tari ale Uniunii s-au rezolvat prin alegeri anticipate sau prin demisii dar 'hotii, coruptii si incompetentii' nu au un astfel de grad de demnitate, nu?", scrie Adina Valean pe blogul personal.

Protestele continua: Romanii ies in strada a sasea zi la rand - LIVE

"Sigur, au exista proteste de strada cauzate de criza economica in multe tari din Uniune, la noi insa revolta e cauzata de proasta guvernare. Nicaieri nemultumirile nu au fost adresate atat de clar unui om, protestatarii nu acuzau sefii de stat sau de guvern 'de hotie, coruptie si incompetenta...' Nicaieri in UE, cand au existat proteste in tara, conducerea tarii nu a lasat sa treaca trei zile fara sa comunice nimic", a adaugat europarlamentarul liberal.

Valean mai crede ca regimul totalitar din Romania este mentinut de parlamentul romanesc, nereprezentativ pentru populatie: "Un parlament nereprezentativ este o amenintare la adresa democratiei. Democratia poate fi aparata doar prin intarirea parlamentului. Singura solutie o reprezinta alegerile anticipate".

"Cei intervievati, intr-un moment de calm, au vorbit doar de stricaciunile pricinuite de asa-zisii huligani si nu despre mesajul transmis de atat de multe persoane in majoritatea oraselor din tara: nemultumirea fata de presedintie si guvernarea defectuoasa", a subliniat europarlamentarul roman.

Bilantul Jandarmeriei pentru marti: Aproape 10.000 de romani au iesit in strada

Nu in ultimul rand, Adina Valea si-a exprimat nelinistea ca o Europa cu multe probleme risca sa incadreze superficial revolta din Romania in contextul crizei economice: "Un post de stiri strain difuza ieri (marti - n.red.) un material despre revoltele din Romania si le punea in seama reactiei populatiei la reformele de austeritate prea dure".

A.T.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....