E oficial: Europarlamentarii PNL au intrat in grupul PPE

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 15:28
2652 citiri
E oficial: Europarlamentarii PNL au intrat in grupul PPE
Foto: Facebook / Cristian Preda

Europarlamentarii PNL si PMP au fost acceptati, miercuri, cu unanimitate de voturi, in grupul Partidului Popular European (PPE), alaturandu-se eurodeputatilor PDL si UDMR.

Astfel, grupul PPE ramane cel mai puternic grup din Parlamentul European cu 221 de europarlamentari confirmati, miercuri, in sedinta constitutiva a grupului, dintre care 15 sunt romani, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Tot miercuri a fost ales noul presedinte al grupului PPE, europarlamentarul german Manfred Weber (CSU).

"Ma bucur pentru colegii mei din Romania. As vrea sa le spun ca le multumesc pentru frumosul cadou primit in aceasta dimineata. Fortele de centru-dreapta s-au unit in Romania. Cei sase noi deputati liberali care ne stau alaturi, impreuna cu cei doi de la Partidul Miscarea Populara fac parte dintr-o dreapta unita. Ei s-au alaturat unei echipe inchegate. Este intr-adevar un cadou frumos pentru un presedinte care isi incheie mandatul", a declarat Joseph Daul, actualul presedinte al partidului PPE si fost presedinte al grupului PPE.

De asemenea, Adina Valean (PNL), co-presedintele delegatiei Romaniei a declarat: "Este un pas extrem de important pe care ar fi trebuit sa il facem mai de mult. O oportunitate extraordinara pentru coagularea dreptei in Romania si pentru o delegatie puternica a Romaniei in grupul PPE."

La randul sau, cel de-al doilea co-presedinte al delegatiei Romaniei in PPE, Theodor Stolojan, a salutat afilierea colegilor liberali si a subliniat prioritatile grupului pe termen scurt. "Trebuie sa ne concentram acum pe promovarea si sustinerea intereselor cetatenilor romani si ale Romaniei, pe sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova precum si pe dezvoltarea integrarii in beneficiul tuturor cetatenilor europeni", a spus acesta.

Europarlamentarii PNL intra, miercuri, in PPE. Partidul asteapta luna septembrie

ALDE: PNL e inca membru. Frunzaverde: Intram in PPE - ce functie ar putea primi Valean

Cei sase europarlamentari PNL sunt Norica Nicolai, Adina Valean, Ramona Manescu, Cristian Busoi, Renate Weber si Eduard Hellvig, iar cei doi eurodeputati ai PMP sunt Cristian Preda si Siegfried Muresan.

Trecerea PNL de la grupul ALDE la cel al popularilor europeni se va incheia in luna septembrie. Dupa ce Congresul PNL din 28-29 iunie va vota aderarea la PPE, prin modificarea statutului, partidul va depune o solicitare oficiala si va fi primit in randurile popularilor europeni la reuniunea acestora din toamna.

C.B.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#europarlamentari PNL grup PPE, #PNL aderat PPE , #PNL
Comentarii