Planul diabolic controversat al administrației Biden: O intervenție asupra vremii globale VIDEO

Sambata, 11 Februarie 2023, ora 01:22
13342 citiri
Planul diabolic controversat al administrației Biden: O intervenție asupra vremii globale VIDEO
Încălzirea globală este un fenomen îngrijorător pentru viitorul omenirii FOTO: The Guardian

Pe măsură ce încălzirea globală se intensifică, omenirea este din ce în ce mai îngrijorată privind viitorul planetei Pământ. În același timp administrația lui Joe Biden a stabilit un plan neobișnuit controversat, pentru a studia posibilitatea devierii razelor solare înainte ca acestea să ajungă la Terra.

Dar un grup tot mai mare de oameni de știință denunță orice pași către ceea ce este cunoscut sub numele de geo inginerie solară. Casa Albă a pus în mișcare un plan de cinci ani pentru cercetarea „intervențiilor climatice” globale, potrivit The Guardian.

Acesta include metode precum trimiterea unei flote de avioane pentru a pulveriza particule reflectorizante în zonele superioare ale atmosferei, pentru a împiedica lumina soarelui să se adauge la creșterea temperaturilor.

Un fenomen va lovi lumea catastrofal: Vor fi fi afectați 240 de milioane de oameni de pe tot globul VIDEO

Lucrarea este cerută de Congres. „Nu este o cercetare nouă, ci un raport care evidențiază unele dintre principalele lacune de cunoștințe și recomandări cu privire la subiectele prioritare pentru cercetarea relevantă”, a spus un purtător de cuvânt al biroului de politică științifică și tehnologică al Casei Albe, adăugând că administrația lui Joe Biden dorește „eficiență și eliminarea responsabilă a CO2”, precum și reducerea profundă a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Câțiva cercetători americani, oarecum fără tragere de inimă, doresc să exploreze opțiuni pentru a modifica sistemul climatic pentru a ajuta la limitarea încălzirii globale, chiar dacă recunosc că multe dintre riscurile declanșate nu sunt pe deplin cunoscute.

„Până de curând, am crezut că este prea riscant, dar progresul lent în reducerea emisiilor a crescut motivația de a înțelege diferite tehnici, cum ar fi geo ingineria solară”, a spus Chris Field, care a prezidat anul trecut un raport al Academiei Naționale de Științe.

„Nu cred că ar trebui să-l implementăm încă și există încă o mulțime de preocupări, dar trebuie să o înțelegem mai bine”, a spus Field. „Schimbările climatice cauzează efecte larg răspândite, costă vieți și distrug economiile. Suntem într-o poziție dificilă; rămânem fără timp, așa că este important să știm mai multe.”

O superputere mondială izbește mașina de război a lui Putin: Rețeaua ilegală a Kremlinului lovită din plin

Încercările anterioare de a derula experimente pentru ceea ce este cunoscut sub numele de managementul radiației solare (SRM) s-au confruntat cu o opoziție fermă. Anul trecut, un zbor de explorare în Suedia a unui balon SRM de mare altitudine, condus de cercetătorii de la Universitatea Harvard, a fost oprit după obiecțiile ecologiștilor și liderilor indigeni.

Dar cel puțin o startup din SUA speră acum să avanseze cu geo ingineria solară. Make Sunsets, susținut de două fonduri de capital, lansat în octombrie. Susține că a efectuat deja două zboruri de testare interne pentru planul său de a injecta sulf prin baloane în stratosferă, la mai mult de 20 km deasupra suprafeței Pământului.

Edward Parson, expert în dreptul mediului la Universitatea din California, Los Angeles, spune că afirmațiile celor de la Make Sunsets că ar putea readuce lumea la temperatura preindustrială pentru doar 50 de miliarde de dolari pe an sunt „absurde”. El explică că majoritatea cercetătorilor se feresc să folosească ceea ce ei consideră a fi o opțiune disperată, de ultimă oră.

Această perspectivă îngrozește oponenții geo ingineriei solare. O scrisoare deschisă semnată de peste 380 de oameni de știință cere un acord global de neutilizare pentru SRM, care nu sunt de acord cu un asemenea proiect, ce ar putea avea consecințe nefaste asupra naturii și ecosistemului terestru.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#administratia Biden, #Joe Biden, #Casa Alba, #proiect mediu, #geoinginerie solutii incalzire globala, #schimbarea climei, #incalzire globala , #stiri mediu