Adobe Reader introduce noi funcții de inteligență artificială pentru utilizatorii Android

Marti, 28 Mai 2024, ora 01:27
1570 citiri
Adobe Reader introduce noi funcții de inteligență artificială pentru utilizatorii Android
FOTO: GSMArena

Adobe investighează modalități de a folosi AI-ul Gemini Nano pentru a îmbunătăți funcționalitatea aplicațiilor sale de Android, precum Adobe Acrobat. Utilizatorii de Android vor avea acces la funcții avansate disponibile anterior doar pe modelele de telefoane premium.

Printre noile funcționalități se numără posibilitatea de a genera rapid un rezumat al documentelor PDF la accesarea acestora. De asemenea, un nou buton „AI Assistant” va permite utilizatorilor să selecteze întrebări relevante despre conținutul documentului sau să adreseze propriile întrebări AI-ului.

Nu este încă clar în ce măsură aceste funcții vor fi bazate pe procesarea on-device oferită de Gemini Nano. Este posibil ca funcțiile mai avansate să fie disponibile prin procesare cloud, poate rezervate utilizatorilor premium. În prezent, asistentul AI din Adobe Acrobat se bazează pe procesarea realizată exclusiv în cloud. Modelele LLM mai mici, precum Gemini Nano, nu pot gestiona documente PDF foarte lungi, dar sunt eficiente pentru documente mai scurte.

Performanță și optimizări

Demonstrând capacitățile Gemini Nano, Adobe a arătat cum AI-ul poate rezuma un document de aproximativ 20 de pagini. Eficiența Gemini Nano este frecvent îmbunătățită, noile versiuni optimizate putând face mai multe cu mai puțină memorie și putere de procesare.

Google urmează să lanseze o versiune mai puternică a Gemini Nano, numită Gemini Nano with multimodality. Aceasta va fi disponibilă inițial exclusiv pentru telefoanele Pixel 9 și va folosi 3.8 miliarde de parametri, permițând astfel îndeplinirea unor sarcini mai complexe. Actuala versiune Gemini Nano este disponibilă în modele LLM cu 1.8 și 3.25 miliarde de parametri.

Un nou mod de a urmări știrile! Yahoo News lansează o aplicație inovatoare, alimentată de inteligența artificială
Un nou mod de a urmări știrile! Yahoo News lansează o aplicație inovatoare, alimentată de inteligența artificială
În urmă cu câteva zile, Yahoo News a lansat o nouă aplicație menită să ofere o experiență de știri personalizată, bazată pe inteligența artificială (AI). Aceasta utilizează AI pentru...
Artiștii de top din industria muzicală vor putea în curând să producă muzica folosind inteligența artificială
Artiștii de top din industria muzicală vor putea în curând să producă muzica folosind inteligența artificială
Universal Music Group (UMG), cea mai mare casă de discuri din lume, a anunțat un parteneriat cu SoundLabs, un start-up de tehnologie muzicală axat pe inteligență artificială, pentru a...
#Adobe Reader Acrobat, #inteligenta artificiala, #Gemini , #huawei
  1. Declin puternic pentru economia și corporațiile europene, în ultimii 20 de ani! Viitorul nu oferă motive de optimism
  2. Un nou mod de a urmări știrile! Yahoo News lansează o aplicație inovatoare, alimentată de inteligența artificială
  3. Ce efecte are campania de returnare a ambalajelor: În 6 luni s-au colectat 29.000 de tone de materiale reciclabile
  4. Profit record al BNR în 2023. Banca Națională justifică veniturile ridicate prin deciziile controversate luate de coaliția de guvernare în ultimul an
  5. Întârzieri flagrante pe Centura Bucureștiului. Pro Infrastructura: „V-am zis același lucru de fiecare dată și repetăm: imposibil august sau septembrie”
  6. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  7. Când începe preavizul în cazul în care ești concediat. Decizie importantă pentru angajați
  8. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”
  9. Cadou pentru șoferi. Taxa care a fost suspendată pe 20 iunie
  10. Ce sectoare duc greul pentru PIB în 2024 și unde este ținută creșterea pe loc. Semnalul de alarmă tras de economiști privind revenirea cererii pe piață ANALIZA