Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială

Miercuri, 17 Aprilie 2024, ora 23:42
1609 citiri
Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială
FOTO Unsplash

Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială în software-ul său de editare video, Premiere Pro, marcând un pas important în simplificarea și eficientizarea proceselor de editare video și audio.

Anunțul a fost făcut recent și include integrarea cu modele AI de la OpenAI, Runway și Pika, dar și lansarea propriului model generativ, Adobe Firefly.

Adobe Firefly promite să revoluționeze modul în care creatorii de conținut vizual lucrează, permițându-le să genereze imagini vectoriale, efecte și diverse elemente grafice direct din comenzi textuale. Firefly se distinge de alte instrumente similare, precum Midjourney sau DALL-E, prin accesul la un set de date de înaltă calitate, care ar putea îmbunătăți semnificativ rezultatele finale ale proiectelor video.

Principalele funcții ale noului AI în Premiere Pro includ:

Adăugarea și eliminarea de obiecte: Utilizatorii pot adăuga sau elimina obiecte dintr-un clip video folosind simpla introducere a unei comenzi text, combinată cu capabilitățile AI ale lui Firefly.

Extinderea materialului video: Firefly poate extinde secvențele video, adăugând cadre noi pentru a lungești durata unei scene fără a altera calitatea sau continuitatea clipului original.

Conversia textului în video: Această funcție transformă descrierile text în imagini video concrete, facilitând crearea de storyboard-uri sau material B-roll pentru întregirea scenelor filmate.

Adobe pune accent pe transparența utilizării AI, introducând indicatori speciali care informează utilizatorii dacă în procesul de creație a fost folosită inteligența artificială.

Premiere Pro cu Adobe Firefly se anunță a fi o soluție robustă pentru profesioniștii din domeniul creativ, însă Adobe nu a divulgat încă detaliile legate de cerințele hardware necesare sau costul abonamentului.

Quarterly Report - Editia 4

Opera și Google fac echipă. Cu ce îmbunătățiri vine browser-ul
Opera și Google fac echipă. Cu ce îmbunătățiri vine browser-ul
Utilizatorii browserului Opera beneficiază de mult timp de capacitățile AI dezvoltate de OpenAI, integrate în asistentul AI încorporat, Aria. Recent, Opera a anunțat o colaborare cu Google...
Acer prezintă noua gama de soluții pentru educație. Cum pot ajuta noile dispozitive ale gigantului tech
Acer prezintă noua gama de soluții pentru educație. Cum pot ajuta noile dispozitive ale gigantului tech
Acer a lansat cele mai noi soluții pentru educație în cadrul unui eveniment desfășurat la Lugano, Elveția. Vedeta acestei game este Chromebook Plus Spin 714, un laptop ultraportabil echipat...
#Adobe, #aplicatii, #inteligenta artificiala , #aplicatii