O adolescentă de 15 ani a murit în ambulanță în brațele medicilor. A venit la medicul de familie cu simptome de Covid, în stare gravă

Vineri, 28 Ianuarie 2022, ora 13:07
4551 citiri
O adolescentă de 15 ani a murit în ambulanță în brațele medicilor. A venit la medicul de familie cu simptome de Covid, în stare gravă

O adolescentă în vârstă de 15 ani din comuna vasluiană Tăcuta, a decedat joi, 27 ianuarie, în ambulanță, în timp ce era transportată la spitalul din Vaslui.

Tânăra s-a prezentat, împreună cu mama ei, la cabinetul medicului de familie, în stare gravă, cu febră, tuse și cu o saturație de 80% a oxigenului din sânge.

La fața locului a fost chemată o ambulanță SAJ Vaslui, care a preluat pacienta pentru a o transporta la unitatea sanitară din Vaslui.

Starea de sănătate a fetei s-a agravat pe drum, iar echipajul SAJ a chemat în sprijin medicul de pe Terapie Intensivă Mobilă.

La scurt timp, pacienta a intrat în stop-cardiac, din care nu a mai ieșit, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de echipajele medicale.

Potrivit medicului de familie al familei, adolescenta ieșise din izolare în urmă cu o săptămână. Acesta nu a precizat însă motivul izolării, dacă aceasta a avut contact cu o persoană infectată sau dacă un membru al familiei avea Covid.

Se simțea rău în ultimele zile, tușea și avea febră, însă a refuzat până în ultimul moment să meargă la cabinet.

Miercuri seară, 26 ianuarie, mama ei i-a făcut un test Covid-19, pe bază de salivă, iar rezultatul a ieșit negativ, scrie vremeanoua.ro.

Joi dimineață, starea de sănătate i s-a agravat și a mers la cabinetul medical din sat. A fost consultată de asistent și medic, apoi urcată în ambulanță pentru a fi transferată la spital.

„Solicitarea la 112 a fost făcută de asistentul medical din dispensar pentru o fată de 15 ani care tușește și face febră de câteva zile. La fața locului a fost alocat un echipaj B2, cu asistentă, iar acolo a fost găsit și medicul de familie și asistentul medical, care acordau îngrijiri minorei.

Pe lângă simptomele pe care copila le avea, medicul de familie a spus că aceasta ieșise din izolare în urmă cu o săptămână. În momentul preluării de către echipajul de pe ambulanță, fata avea saturație de aproximativ 80%, iar restul parametrilor îi avea relativ buni. Deși era conștientă, s-a solicitat sprijinul medicului de pe Terapie Intensivă Mobilă. Pe drum, până să se întâlnească cu echipajul TIM, adolescenta a intrat în stop cardiac.

Din momentul când a intrat în stop până când a ajuns medicul urgentist au trecut opt minute, timp în care echipajul de pe ambulanță a efectuat manevrele de resuscitare. Când cele două echipaje s-au întâlnit, manevrele au fost continuate de către cei de la TIM, pentru alte aproximativ 50 de minute, însă din păcate, copila nu a ieșit din stop cardiac. Medicul urgentist a declarat-o decedată”, a declarat dr. Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

După declararea decesului, trupul neînsuflețit al fetei a fost transportat la Spitalul Județean Vaslui, medicul legist urmând a stabili cauza morții.

Potrivit unor surse medicale, copila ar fi făcut miocardită post virală, însă cauza va fi stabilită în urma autopsiei.

Citeste si:
Drama unei tinere de 16 ani, care s-a sinucis din dragoste. Mesajul lăsat în biletul de adio
Drama unei tinere de 16 ani, care s-a sinucis din dragoste. Mesajul lăsat în biletul de adio
O adolescentă de doar 16 ani, din Vaslui, s-a sinucis spânzurându-se. Din primele informații, motivul a fost o poveste de dragoste. ”Pe 13 mai, ora 06.05, IPJ Vaslui a fost sesizat, prin...
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....