Drama unei românce care se chinuie să adopte un copil: „M-am simțit ca o cârpă. Poate în următorii 100 de ani voi reuși să devin și eu mămică”

Miercuri, 07 Iunie 2023, ora 09:24
4139 citiri
Drama unei românce care se chinuie să adopte un copil: „M-am simțit ca o cârpă. Poate în următorii 100 de ani voi reuși să devin și eu mămică”
O femeie care vrea să adopte un copil a reclamat piedicile care îi sunt puse FOTO Arhivă

O femeie care demarat procedurile pentru a adopta un copil aflat în sistemul de protecție a copilului și dat în grija unui asistent maternal a povestit pe un grup de Facebook dedicat adopțiilor drama pe care a trăit-o când s-a întâlnit cu copilul pe care vrea să îl adopte.

Femeia a povestit că a intrat în procesul de potrivire cu un copil, dar modul în care a decurs întâlnirea, din cauza asistentului maternal și a angajaților DGASPC a făcut-o să simtă că „toate corăbiile s-au scufundat”.

Românca a spus că „sufletul i-a fost făcut bucăți”, determinând-o să îl întrebe „pe Doamne Doamne” „de ce nu ara toate aparatele și funcțiile necesare pentru a fi mămică și a da naștere propriului copil (fără să mai lupte cu un sistem corup și cu niște animale)”.

Femeia a explicat că încă de la început familia asistentului maternal în grija căruia se afla copilul adoptabil a fost împotriva adopției. „Reușesc să fac câteva vizite, interacționez cu îngerașul. Pe azi aveam vizită la direcție. Vine tot familionul cu îngerașul, nervoși, foc și pară”, arată femeia, care spune că s-a trezit cu o cerere-raport care a făcut-o să vadă negru în fața ochilor.

„Cel mai horror pentru ei: de ce sunt eu monoparentală, etc. Momentan încă nu știu ce decizie să iau (să mai continui sau nu) pentru că riscul va fi să îi bage în cap copilului diverse lucruri, să îi spele creierul, iar eu efectiv nu mai vreau să calc în casă lor (nu mai spun că la fiecare vizită s-a lăsat cu certuri din partea lor).

Ce nu înțeleg și nu voi înțelege niciodată de ce se angajează că maternali apoi își bat joc de noi ca adoptatori și de copii (azi m-am simțit că o cârpă). Încă simt totul ca un duș rece. Învăț să nu mai visez, să nu-mi mai fac planuri. Poate în următorii 100 de ani voi reuși și eu să devin mămică de puiuț”, a mărturisit femeia.

Membri grupului, unii aflați în situații similare, au încurajat-o pe femeie să nu renunțe la visul de a deveni mămică.

„Fiți puternică și nu va lăsați intimidata de familia asistentului maternal, cereți sprijin celor care se ocupa de caz, dacă simțiți ca acel copil este al dumneavoastră nu renunțați, succes!”, a scris o membră a grupului.

„Nu va lăsați intimidata, luptați dacă credeți că merită! Puteți să facem cerere și să luați copilul acasă deoarece sunteți in perioada de acomodare o zi, două ....cinci zile...Vorbiți ci managerul de caz”, a scris altcineva.

„Nici în cel mai urat vis sa nu te gandesti sa renunti, dacă simți că e copilul tău mergi pana la cer pentru el, cere vizitele la direcție și fără sa fie familia amp-ului de față( nu au ce căuta la întalnirile voastre), să fie cineva din directie prezent sa traga concluziile daca e cum zice amp sau nu, ma gandesc ca ai poze/filmulete de la întalnirile de pana acum, arata-le adevărul!”, a fost un alt mesaj de încurajare.

„E un sistem corupt, care te descurajează, face orice din toate direcțiile sa renunțați! Dar dvs ați ales un drum! Trebuie sa continuați! Va sunt alături sufletește! Sa ca dea Dumnezeu sănătate și putere!”, a scris altcineva.

Eveniment Quarterly Report

CCR a amânat o nouă contestare depusă de USR și Forța Dreptei. Când se va dezbate legea funcțiilor de conducere din domeniul sanitar
CCR a amânat o nouă contestare depusă de USR și Forța Dreptei. Când se va dezbate legea funcțiilor de conducere din domeniul sanitar
Curtea Constituţională a decis joi, 28 septembrie, să amâne pentru 2 noiembrie discutarea sesizării deputaţilor partidului Forţa Dreptei şi USR asupra modificărilor aduse unei ordonanţei...
Ginerele lui "Farmazon", afaceristul care "l-a servit" pe baronul PSD de Vaslui: "Dumitru Buzatu pentru mine este ca un al doilea tată"
Ginerele lui "Farmazon", afaceristul care "l-a servit" pe baronul PSD de Vaslui: "Dumitru Buzatu pentru mine este ca un al doilea tată"
Deputatul PSD Vaslui Eduard Popică, ginerele omului de afaceri Emil Savin care a colaborat cu DNA oferindu-i mită președintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat joi, 28...
#adoptie, #piedici, #Protectia Copilului, #asistent maternal , #stiri sociale