Fostul viceprimar Badulescu a fost obligat sa-i plateasca daune morale de 10.000 de lei unui cunoscut protestatar pe care l-a jignit intr-o emisiune de televiziune

Miercuri, 25 Noiembrie 2020, ora 10:47
3961 citiri
Fostul viceprimar Badulescu a fost obligat sa-i plateasca daune morale de 10.000 de lei unui cunoscut protestatar pe care l-a jignit intr-o emisiune de televiziune
Foto: Facebook/ Aurelian Badulescu

Fostul viceprimar PSD al Capitalei, Aurelian Badulescu, trebuie sa-i plateasca presedintelui Asociatiei Evolutie in Institutie, Mihai Dide, cunoscut protestatar, suma de 10.000 de lei, cu titlu de reparare a prejudiciului moral cauzat prin atingerile aduse dreptului la demnitate si onoare. Decizia a fost data marti, 24 noiembrie, de Judecatoria Sectorului 1 si poate fi contestata.

"Admite in parte actiunea formulata. Obliga paratul la plata catre reclamant a sumei de 10.000 de lei, cu titlu de reparare a prejudiciului moral cauzat prin atingerile aduse dreptului la demnitate si onoare.

Obliga paratul la plata catre reclamant a sumei de 2.105 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, constand in taxa judiciara de timbru si onorariul de avocat Respinge in rest cererea de chemare in judecata. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti," este minuta Judecatoriei Sectorului 1, conform portalului instantelor.

Derapaj in serie

Aurelian Badulescu a demisionat, luni seara, de la sefia organizatiei PSD sector 3 dupa derapajul la adresa presedintelui Klaus Iohannis. Intr-o postare facuta pe pagina sa de Facebook, el si-a cerut scuze "tuturor celor" pe care i-a lezat prin postarea care-l reprezenta pe presedintele Iohannis cu chipul lui Adolf Hitler.

El evita sa-si ceara scuze direct presedintelui Iohannis, vizat de postarea sa, si spune, totodata, ca a avut dreptate si ca a spus doar adevarul, mutand de asta data centrul discutiei pe masurile luate in pandemie, prin care "Iohannis si Orban au distrus Romania" si "au dus Romania in afara Europei".

Procesul

Dide l-a dat in judecata, in iunie 2020, pe Aurelian Badulescu dupa ce politicianul l-a jignit, in august 2018, intr-o emisiune la postul B1 TV.

"De la inceputul dezbaterii si pana la finalul acesteia, paratul (Aurelian Badulescu- n.red.) mi-a adresat, in mod repetat, expresii jignitoare si denigratoare, injurii si calificative nedemne. Cu toate ca mi-am pastrat calmul si i-am raspuns pe un ton politicos, paratul nu a inteles niciun moment sa inceteze sa se exprime in acest mod.

Nici macar interventiile repetate ale realizatorului emisiunii, care s-a declarat socat, nu au fost de natura a-l opri pe parat din demersul sau de a ma jigni si denigra, imaginea si moralul subsemnatului fiind in mod serios si evident deteriorate," arata Dide, in cererea de chemare in judecata.

Badulescu l-a jignit repetat pe Dide in emisiune: "Vezi ca esti pervers", "Pervers mic ce esti", "Esti un anarhist", "Ma, Teatru de Revista, ma", "Ce a mai ramas din Urzica (. n.n. revista de umor si satira) a ramas si din tine", "Bai, fratele meu, tu esti tulburat tare rau, nu esti in toate mintile", "Pai ce, eu sunt papagalul tau", " Esti la pantalonii scurti fata de mine" etc.

"Spre sfarsitul emisiunii, paratul, aflat in culmea debitului de invective si plin de energie, a abordat in mod unilateral subiectul binecunoscutului mesaj injurios la adresa partidului din care facea parte la acea vreme, exprimandu-se, in mod repetat, intr-un mod injurios si descurajant pentru orice persoana, spre exasperarea moderatorului emisiunii. Astfel, paratul s-a exprimat, in direct, cu ..... m*ie Cristi Dide si hashtag m*ie Cristi Dide. I-am atras imediat atentia paratului ca a comis o ilegalitate, putand fi sanctionat.

Moderatorul emisiunii, vizibil agitat, a fost nevoit sa se interpuna, amintindu-i paratului ca este, totusi, viceprimarul Capitalei, care a inceput sa-mi strige Du-te ba, la fabrica, fa ceva," arata Dide, in cererea de chemare in judecata.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Aurelian Badulescu dide, #Aurelian Badulescu daune morale, #Aurelian Badulescu proces , #stiri Adrian Badulescu