Adrian Chesnoiu ar fi favorizat angajarea unei ”pile” a lui Petre Daea, succesorul său la Agricultură. STENOGRAME

Joi, 14 Iulie 2022, ora 17:01
4909 citiri
Adrian Chesnoiu ar fi favorizat angajarea unei ”pile” a lui Petre Daea, succesorul său la Agricultură. STENOGRAME
Fostul ministru al Agriculturii s-a autosuspendat din PSD FOTO Facebook / Adrian Chesnoiu

Una dintre persoanele care a primit subiectele pentru concursul de angajare de la fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu este o cunoștință a actualului ministru, Petre Daea, potrivit informațiilor care reies din referatul DNA.

Din referatul DNA trimis la parlament pentru ridicarea imunităţii lui Chesnoiu reiese că fostul ministru i-ar fi cerut unui membru al comisiei de concurs să-i dea subiectele pentru examenul de angajare lui Cosmin Mihai Corobea și altor trei persoane.

Procurorii susțin că Mihai Cosmin Corobea este o cunoștiință a actualului ministru al Agriculturii, Petre Daea, care i-ar fi cerut lui Chesnoiu să îl angajeze pe un post de consilier în minister, potrivit TVR.

Interceptări din referatul DNA

”Chiar la nea' Petrică vă găsirăți să ... Omul acela m-a rugat și el două lucruri, trei, cinci, aproape șapte (râde). Da, măcar, drecu, să-i le rezov”, spune fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu în interceptări.

La percheziția informatică, procurorii au găsit în telefonul lui Mihai Cosmin Corobea un contact notat: ”Naşa Cami Luchi”, despre care susțin că este soția lui Petre Daea, Camelia Luchian Daea.

Fostul ministru ar fi cerut ca subiectele să li se dea candidaților ”în mare”, ca să nu ia nota 10 și să bată la ochi, mai reiese din referatul DNA.

Chesnoiu Adrian: Nu le dăm subiectele. Să faceţi dintr-o lege. După, să-i faci nişte articole, ce i le ...noi i le dăm. Articole. Oricum ...Nu subiecte scrise. Adică daţi-le două, trei foi. Nu ...o lege! Să-nveţe-n ...

Denunţător: Îhî. Da, dacă....

Chesnoiu Adrian: Pentru că ăştia-s dobitoci! Dacă le dai alea...ia zece! Nu să facă...Ia zece! Nu vreau zecele!....Crede-mă că-i ştiu cât dă proşti sunt. Ne trezim ...la televizor!

Reacțiile lui Petre Daea și Adrian Chesnoiu

Contactat telefonic de Ştirile TVR, ministrul Agriculturii a susţinut că nu ştie cine este Mihai Cosmin Corobea.

Petre Daea: Nu discut aşa ceva, domnule! Discutaţi-l dvs, ce vreţi....

Jurnalist: Îl ştiti pe Cosmin Mihai Corobea?

Petre Daea: Nu-l ştiu....eu...vă rog....Nu intrăm...nu intrăm în discuţîi pe această temă....

Jurnalist: Aţi intervenit pentru el la dl. ....

Petre Daea: Vă mulţumesc! O zi bună!

Fostul ministru Adrian Chesnoiu a refuzat, de asemenea, să facă comentarii.

Jurnalist: Am văzut că apare şi numele actualului ministru al Agriculturii Petre Daea. Voiam să vă întrebăm, dumnealui a intervenit la dvs. pentru angajarea .....

AdrianChesnoiu: Nu, niciodată....

Jurnalist: ...lui Cosmin Mihai Corobea?

Adrian Chesnoiu: Nu, dar nu vreau să fac declaraţii despre acest dosar decât la final... Am spus acest lucru şi public.

Mihai Cosmin Corobea a câştigat concursul şi a fost angajat în ministerul Agriculturii pe un post de consilier, primind un salariu de 10.000 de lei.

Denunțătorul din dosar, care l-a înregistrat ambiental pe ministru, este membru din comisia de concurs căruia Chensoiu i-ar fi cerut să le dea subiectele candidaților agreaţi.

În urma acuzațiilor DNA, Adrian Chesnoiu a demisionat din funcția de ministru și s-a autosuspendat din PSD. El a fost pus sub acuzare pentru instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității și abuz în serviciu.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#adrian chesnoiu, #dosar coruptie, #angajari, #Petre Daea , #stiri Petre Daea