Ministrul Curaj a cerut sa nu mai fie platit de academia infiintata de Oprea, dar ramane membru

Joi, 04 Februarie 2016, ora 16:39
2840 citiri
Ministrul Curaj a cerut sa nu mai fie platit de academia infiintata de Oprea, dar ramane membru
Foto: site Guvernul Romaniei

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a anuntat, joi, ca a cerut sa nu mai fie platit de catre Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale (ASSN), precizand insa ca nu s-a retras din cadrul ASSN.

"Este important ca, dupa acest moment, dupa ce am fost numit ministru, corespunzator perioadei in care am fost ministru, am donat (banii primiti de la Academie - n.red.). Si am solicitat si intreruperea efectiva, ca sa nu apara discutii. (...) Am solicitat sa nu mai fiu platit", a spus ministrul, prezent la dezbaterea "Viitoarele planuri-cadru - intre asteptari si realitate", organizata de Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret", raspunzand unei intrebari din partea presei.

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, este membru pe viata al unei academii infiintate de Gabriel Oprea

El a declarat, de asemenea, ca a cerut organelor abilitate, inainte de numirea sa in functia de ministru, sa precizeze daca se afla sau nu in conflict de interese.

"Am primit lucrul acesta (pozitia de membru al Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale - n.red.) cat nu am fost ordonator de credite. Dar asta ar insemna ca ministrul este in conflict de interese si cu universitatea in care preda, pentru ca am dreptul sa predau, chiar daca m-am suspendat. Este in conflict de interese cu orice... Cred ca nu se pune problema. Cred ca este o exagerare. Eu am cerut organelor abilitate sa imi spuna daca sunt in conflict de interese, inainte (sa fiu numit ministru - n.red.) si nu sunt in conflict de interese", a precizat ministrul.

Ministrul Curaj spune ca a donat banii primiti de la Academia lui Oprea

Adrian Curaj a spus ca se simte "foarte onorat" sa fie membru al acestei academii deoarece "educatia, stiinta si inovarea sunt subiecte de siguranta si securitate nationala, in spiritul in care acest subiect este discutat si la nivel european si euro-atlantic".

Potrivit lui Curaj, ASSN este cea care trebuie sa-si anunte componenta, nefiind datoria Ministerului Educatiei sa faca acest lucru.

"Academia isi va anunta (componenta - n.red.). Cred ca am discutat lucrurile acestea si nu trebuie sa insistam. Academia are o conducere. Conducerea, sigur, va lua deciziile potrivite si va anunta. (...) E o institutie separata, e o institutie infiintata de statul roman", a completat el.

Si seful Administratiei Prezidentiale a luat bani de la Academia lui Gabriel Oprea

Ministrul Curaj a precizat pe 21 ianuarie ca a devenit membru al ASSN in 2015, in perioada in care presedinte al acestei institutii era actualul ambasador al Romaniei in SUA, George Maior.

El a aratat ca informatia se regaseste in declaratia sa de interese si a precizat ca de la numirea sa ca ministru al Educatiei a donat banii primiti din calitatea de membru al ASSN.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Adrian Curaj donat bani Academie, #Curaj membru Academie Oprea , #ministrul Educatiei