Ministrul Curaj spune ca a donat banii primiti de la Academia lui Oprea

Joi, 21 Ianuarie 2016, ora 10:49
3551 citiri
Ministrul Curaj spune ca a donat banii primiti de la Academia lui Oprea
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, spune ca a devenit membru al Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale (ASSN) in 2015, in perioada in care presedinte al acestei institutii era actualul ambasador al Romaniei in SUA, George Maior.

"Ratiunea de a fi membru vine din credinta mea ca educatia, cercetarea si inovarea trebuie sa fie la masa atunci cand se discuta, in cele mai inalte foruri, despre mecanisme de asigurare a securitatii nationale. Eu consider, si am declarat de multe ori, ca investitia in educatie, tehnologie si inovare este critica pentru competitivitatea Romaniei si bunastarea cetatenilor ei, esentiale, la randul lor, pentru incluziune si toleranta.

De acestea din urma depind, in mare parte, siguranta si securitatea Romaniei", a precizat demnitarul, intr-un comunicat publicat pe site-ul ministerului.

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, este membru pe viata al unei academii infiintate de Gabriel Oprea

In punctul sau de vedere, el a aratat ca informatia se regaseste in declaratia sa de interese.

Demnitarul a subliniat ca de la numirea sa ca ministru al Educatiei a donat banii primiti din calitatea de membru al ASSN si a dat asigurari ca in continuare va face acest lucru.

Plagiatul, atentat la cultura nationala si amenintare pentru Romania - Interviu

"In ceea ce priveste relevanta prezentei domnului Adrian Curaj intr-o astfel de structura, precizam ca securitatea nationala s-a reconceptualizat in ultimii ani si transcende zona de intelligence.

Vorbim astazi de sanatate, educatie si inovare ca elemente majore de asigurare a securitatii nationale si dinamica este la nivel global, nu doar in Romania. Aceasta abordare este cu atat mai necesara cu cat migratia si accesul refugiatilor la educatie, in tarile primitoare, reprezinta o problema de securitate nationala si la nivel european.

Si cyber-securitatea este importanta, mai ales cand vorbim de educatie si tehnologia informatiei, despre modul in care ne educam copiii si le crestem capacitatea de a constientiza potentialele riscuri ale mediului virtual. Aceasta, cu atat mai mult cu cat, in atributiile Academiei, intra implicarea in elaborarea programelor de cercetare stiintifica ale Ministerului Educatiei si ale altor ministere, precum si fundamentarea, argumentarea si expertizarea stiintifica a optiunilor din sistemul de aparare si ordine publica si siguranta publica", se mentioneaza in comunicatul citat.

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...