Ministrul Educatiei anunta reducerea numarului de scoli doctorale dupa evaluarea internationala

Luni, 29 Februarie 2016, ora 19:51
2933 citiri
Ministrul Educatiei anunta reducerea numarului de scoli doctorale dupa evaluarea internationala
Foto: Facebook/ Societatea de Stiinte Matematice din Romania

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, considera ca, in urma evaluarii internationale, numarul de scoli doctorale care nu vor mai functiona va fi semnificativ.

"Evaluarea titlurilor academice si impactul propunerilor avansate este un subiect care s-a rostogolit ani de zile. Este important, asa cum am spus de la inceput. Ne-am propus sa venim cu un cadru legal potrivit, serios astfel incat o problema de sistem sa aiba o abordare de sistem.

Ne asteptam ca zilele acestea sa prezentam, am prezentat in consultare publica de doua saptamani, cadrul legislativ. Sunt convins ca acesta va fi aprobat si vom incepe efectiv sa lucram concret avand o baza legala potrivita. Sunt convins ca rolul universitatilor este cheie, tin foarte mult la autonomie si tin foarte mult ca aceasta autonomie sa fie responsabila.

Si deciziile si actiunile pe care le vom face sa fie de folos, inclusiv evaluarea internationala a scolilor doctorale, in urma carora eu cred ca un numar semnificativ de scoli doctorale nu vor mai functiona", a declarat luni ministrul Educatiei, prezent la "Ora Guvernului" la Camera Deputatilor.

El a mentionat totodata, in ceea ce priveste autorizatiile sanitare pentru scoli, ca exista un program national de dezvoltare locala semnat impreuna cu MDRAP in acest sens.

"Exista un protocol de colaborare inter-institutional. In acest protocol ministerului ii revine sarcina de a selecta scolile care au probleme legate de autorizatiile sanitare. (...) Avem anul acesta un disponibil financiar de 800 milioane din credite de angajament, astfel incat sa rezolvam, speram noi, cat mai multe din cele 2.850 de scoli cu probleme", a spus reprezentantul MECS.

Rectorii cer ministrului Educatiei sa fie implicati in elaborarea regulilor privind studiile doctorale

Pe de alta parte, Curaj a spus ca peste 300 de granturi vor fi semnate in aceasta toamna prin Programul ROSE al Bancii Mondiale.

"Legat de Programul ROSE al Bancii Mondiale, 200 de milioane, este legat mai ales de liceu si universitate, liceele cu probleme care nu sunt atat de performante astfel incat rata de parasire sa fie mai mica, iar la intrarea in facultate mai putini studenti sa paraseasca facultatea in anul I. Sunt peste 300 de granturi pe care le vom avea semnate in toamna aceasta din cele peste 1.200 cat sunt prevazute in proiect", a explicat ministrul.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Adrian Curaj scoli doctorale, #reducere numar scoli doctorale, #evaluare internationala scoli doctorale , #ministrul Educatiei
Comentarii
Poza ORD
ORD
rank 5
In invatamant,TAURUL este luat de coarne.Reforma sper ca a inceput !