Cristian Busoi, interceptat in dosarul Duicu: A dat foarte multi bani Sanatatii in Mehedinti

Marti, 29 Iulie 2014, ora 15:36
8673 citiri
Cristian Busoi, interceptat in dosarul Duicu: A dat foarte multi bani Sanatatii in Mehedinti

Fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) Cristian Busoi apare in interceptari in dosarul presedintelui suspendat al CJ Mehedinti, Adrian Duicu.

Potrivit interceptarilor, Cristian Busoi ar fi oferit foarte multi bani Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Mehedinti, transmite Realitatea Tv.

"Nu mai stiu de ce m-am intalnit cu Duicu, trebuie sa ma uit in agenda", a spus Cristian Busoi, intr-o interventie telefonica la postul de televiziune. Acesta a precizat ca in perioada in care era presedinte al CNAS multi presedinti de consilii judetene ii cereau suplimentarea bugetelor CJAS.

"Nu stiu daca am reusit sa multumesc pe cineva, cert este ca in perioada in care am condus Casa, lucrurile au mers mai bine in sistemul asigurarilor de sanatate", a mai afirmat europarlamentarul PNL.

Convorbirea dintre Cristian Busoi si Adrian Duicu a fost interceptata pe 18 iunie 2013, dupa ce liberalul fusese numit in fruntea CNAS.

"Adrian Duicu: Da, Cristi.

Cristian Busoi: Ce faci, Adi?

Adrian Duicu: Uite, acasa. Numai ce-am ajuns.

Cristian Busoi: Poa' sa vina matusi-mea, Stela Buliga, sefa asistentelor din Spitalu' Judetean, cinci minute pana la tine?

Adrian Duicu: Da. Maine dimineata.

Cristian Busoi: Maine dimineata la ce ora?

Adrian Duicu: Dimineata la noua, noua jumate.

Cristian Busoi: Noua, noua jumate.

Adrian Duicu: Ce s-a intamplat?

Cristian Busoi: Nimica. Nu... Vroia sa te intrebe ceva. Atat.

(...)

Adrian Duicu: Important e sa-ti fie credincioase si sa faca in asa fel incat sa fie ok.

Cristian Busoi: Da. Dar cat timp sunt si ele cu semnaturi, o sa fie atente sa fie...

Adrian Duicu: Cristi, eu am facut la Consiliul Judetean un lucru... Pe fiecare hartie care reprezinta... un lucru foarte serios, semnezi un contract mare, semnezi nu stiu ce, eu i-am pus jos pe banda... o banda jos si scrie acolo o chestie de asta, o sa-ti spun cum am scris eu: acest document este intocmit de cutare si cutare si-si asuma intreaga responsabilitate din punct de vedere legal si nu stiu cum... Scrie patru fraze jos, pe ultima... las tot timpu'... Da' numai pe documente extrem de importante. Chiar daca semneaza el documentu'... ca in fisa postului are responsabilitate sa semneze documente sub tine, stii? E! Faptu' ca o pui pe ea sa scrie un paragraf acolo... acest document este intocmit de Lidia Popescu si cutare, cutare, responsabil cutare... isi asuma intreaga raspundere cu privire la legalitatea si... nu stiu cum dracu'... a documentului.

Cristian Busoi: Ihi. Ihi. Pai, imi dai tu textu'.

Adrian Duicu: Da. Si cand scrii treaba asta, Cristi, pe hartie, iti spun ca o sa vezi functionaru' cum are o alta responsabilitate si altfel gandeste.

Cristian Busoi: Da. Nu te deroga pe tine de...

Adrian Duicu: Nu. Deci, tu... Cristi, tu, in fata oricarui organ, spui: Domne', eu mai mult de-atat nu pot sa fac! Eu sunt un ordonator de credite, is pus politic aicea, eu n-am capacitatea nici profesionala si nici intelectuala sa stau, sa patrund documente, sa citesc eu mii de hartii.

Cristian Busoi: Nu. Nu. Ca de aia is niste oameni cu niste responsabilitati.

Adrian Duicu: Asa. Da' tu... Da, domne'. Ce-am putut sa fac, sa-l responsabilizez mai mult, din punctu' meu de vedere, atat am putut sa fac. Daca a fost suficient, bine; daca n-a fost suficient, asta e! Dar eu m-am gandit la un lucru in plus fata de colegii anteriori care au fost. Si-ti spun ca tine treaba asta la orice organ de ancheta, daca Doamne fereste vreodata... Da, domne', au fost hartii foarte importante, mi-am dat seama de importanta lor, n-aveam niciodata cum sa patrund, sa le invat sau sa le inteleg pe toate si m-am gandit ca-i foarte bine sa-i responsabilizez cu inca o fraza in plus sau doua fraze in plus. Si oriunde tine treaba asta. Si ei, atunci, cand se vor duce, nu mai poa' vina, sa spuna: Domne', mi-a impus el sa semnez si asta-i viata! Stii cum e cu presedintele!

Cristian Busoi: Nu. Nu. Nu.

Adrian Duicu: Pai, esti dobitoaca! Tu ori mananci c..., ori esti proasta! Pai, cum dracu'? Hai c-ai semnat, ai semnat da' uite mai scrii si trei fraze sub asta! E exact ca un fel de declaratie pe proprie raspundere. Stii?

Cristian Busoi: Ne-auzim. Te pup.

Adrian Duicu: Hai! Pa, pa.

Cristian Busoi: Te pup, Adi."

Mai mult, Adrian Duicu ar fi detinut o clinica privata in judetul Mehedinti, mai transmit procurorii. Potrivit acestora, cei doi s-ar fi intalnit la sfarsitul anului 2013, iar bugetul CJAS Mehedinti a fost depasit doar de cel al Bucurestiului, dupa suplimentare, anul trecut fiindu-i alocata o suma totala de 6 milioane de lei.

Busoi si Duicu s-ar fi intalnit in parcarea unui fast-food din Bucuresti, in luna noiembrie 2013, iar la putin timp dupa bugetul CJAS Mehedinti a fost suplimentat.

"Cristian Busoi: Da, Adi?

Adrian Duicu: Buna Cristi. Pe unde esti?

Cristian Busoi: In Bucuresti. Tu?

Adrian Duicu: Am ajuns in Bucuresti.

Cristian Busoi: Da? Ne vedem?

Adrian Duicu: Aha. Da. Unde vrei, acolo vin.

Cristian Busoi: Pe unde esti acuma?

Adrian Duicu: Sunt chiar in centru, chiar langa Piata Victoriei, aici.

Cristian Busoi: Vii pe la mine?

Adrian Duicu: Esti acasa?

Cristian Busoi: Ajung intr-un sfert de ora.

Adrian Duicu: Pai, vin si ne vedem chiar in parcare jos, Cristi. Te astept chiar la intrare la tine, la bariera, acolo.

Cristian Busoi: Bine. Nu vrei sa urci putin sau...?

Adrian Duicu: Nu mai urc. Ca mai trebuie sa ma duc in alta parte, da' vreau sa ma vad cu tine putin.

Cristian Busoi: Da. Da.

Adrian Duicu: Tu prin ce parte vii, Cristi? De unde vii?

Cristian Busoi: Pai, daca vrei, vin unde esti tu si vorbim. Unde esti?

Adrian Duicu: Pai si... Eu sunt de la Calea Victoriei, am luat-o aicea... unde-i McDonalds-ul ala, pe linia de tramvai, e strada inchisa, unde se lucreaza pe ea.

Cristian Busoi: Asa. Si vrei sa vin la McDonald's acolo?

Adrian Duicu: Eu sunt chiar aici, la McDonald's, in fata.

Cristian Busoi: Da' dureaza un pic ca...

Adrian Duicu: Da, Cristi. Te astept aici.

Cristian Busoi: Un sfert de ora.

Adrian Duicu: Da, Cristi. Te astept aicea.

Cristian Busoi: La McDonald's in fata.

Adrian Duicu: Deci, la Calea Victoriei, da? O iei catre cladirea... catre... nu stiu cum dracu' ii zice, pe strada asta unde nu se circula tramvaiele, unde se lucreaza, care duce spre tine, ma, vine la IBIS, la gara.

Cristian Busoi: Da. Da. Stiu. Stiu"

Intalnirea dintre cei doi a avut loc dupa adoptarea ordonantei de urgenta privind rectificarea bugetara si inainte de redistribuirea bugetului CNAS.

Cristian Busoi a fost presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, in perioada iunie 2013 - februrarie 2014, iar in prezent este europarlamentar PNL.

Adrian Duicu, Stefan Ponea si jurnalistul Andrei Badin, trimisi in judecata (Video)

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, a fost trimis in judecata, luni. El se afla in arest preventiv, potrivit unei decizii din 30 iunie a Curtii de Apel Bucuresti, care a respins atunci solicitarea acestuia de inlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar.

DNA sustine ca fostul sef al CJ Mehedinti a intervenit la membri din Cabinetul premierului Romaniei si la seful Politiei Romane, Petre Toba, in favoarea sefului Politiei din Mehedinti, Stefan Ponea, pentru ca acesta sa fie mentinut in functie si ulterior promovat.

Procurorii sustin ca presedintele suspendat al CJ Mehedinti ar fi comis o astfel de infractiune chiar din biroul premierului Victor Ponta de la Guvern, insa prim-ministrul a negat orice implicare.

#Cristian Busoi interceptat Duicu, #Cristian Busoi dosar Duicu, #Busoi bani CNAS Mehedinti , #arestat