Rechizitoriul in dosarul lui Adrian Duicu, restituit de instanta la DNA (Video)

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 19:10
4240 citiri
Rechizitoriul in dosarul lui Adrian Duicu, restituit de instanta la DNA (Video)
Foto: Arhiva / Digi24

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis luni restituirea la DNA a rechizitoriului intocmit de procurori in dosarul in care presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, a fost trimis in judecata pentru mai multe infractiuni de coruptie.

Decizia nu este definitiva.

"In baza art. 346 alin. 3 lit.a C. pr. pen. dispune restituirea cauzei privindu-i pe inculpatii Duicu Ioan Adrian, Ponea Constantin Stefan, Popescu Constantin, Boruga Doina, Draghia Valentina, Feraru Grigorita, Popescu Daniela Delia, Rolea Elisabeta Zenovia, Stanoiu Cristian Damian si Badin Andrei Dan, trimisi in judecata prin rechizitoriul emis in dosarul nr. 321/P/2013 la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - SCC. Masura preventiva privindu-i pe inculpatii Duicu Ioan Adrian, Ponea Constantin si Popescu Constantin s-a mentinut prin incheierea din data de 09.01.2015. Cu drept de contestatie in 3 zile de la comunicare conform art. 347 alin.1 C. pr. pen. Pronuntata in camera de consiliu azi 19.01.2015", se arata in decizia judecatorului Viorica Costiniu, de la Curtea de Apel Bucuresti.

Cine e judecatorul care a primit dosarul Duicu

Art. 346 din Codul de procedura penala prevede: "Judecatorul de camera preliminara restituie cauza la parchet daca: a) rechizitoriul este neregulamentar intocmit, iar neregularitatea nu a fost remediata de procuror in termenul prevazut la art. 345 alin. (3), daca neregularitatea atrage imposibilitatea stabilirii obiectului sau limitelor judecatii; b) a exclus toate probele administrate in cursul urmaririi penale; c) procurorul solicita restituirea cauzei, in conditiile art. 345 alin. (3), ori nu raspunde in termenul prevazut de aceleasi dispozitii".

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, a fost trimis in judecata in 28 iulie 2014, alaturi de fostul sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti, Stefan Ponea, si alte opt persoane intr-un dosar de coruptie.

Noi interceptari cu Duicu: "E rezolvata problema, sunt cu premieru' la masa"

Alegeri prezidentiale 2014: Duicu, Nutu Camataru si Stan Mustata pot merge la vot

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...