Motiune simpla pe cazul Duicu: Se cere demisia Ministrului Justitiei (Video)

Luni, 30 Iunie 2014, ora 14:03
2780 citiri
Motiune simpla pe cazul Duicu: Se cere demisia Ministrului Justitiei (Video)
Foto: B1TV

PDL va depune, miercuri, o motiune simpla la Camera Deputatilor prin care cere demisia ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, din cauza posibilei sale implicari in scandalul Duicu. Motiunea este sustinuta si de PNL.

Anuntul a fost facut de liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, la scurt timp dupa ce presedintele PMP, Elena Udrea, a sustinut o conferinta de presa in care a cerut demisia ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, si a premierului Victor Ponta, din cauza suspiciunilor de trafic de influenta care planeaza asupra lor in dosarul in care Adrian Duicu, fostul presedinte al CJ Mehedinti a fost arestat preventiv.

DNA: Ministrul Justitiei, implicat in cazul Duicu

In referatul cu propunere de prelungire a arestarii preventive a lui Adrian Duicu, procurorii arata ca acesta ar fi cerut ca Elisabeta Ponea, sotia sefului IPJ Mehedinti, sa fie promovata intr-o functie de conducere la DNA, iar "la data de 4 septembrie 2013 Ministerul Justitiei a transmis CSM propunerea ca numita Ponea Elisabeta sa fie numita in functia de procuror-sef al Sectiei Judiciare a DNA".

Cu toate acestea, Robert Cazanciuc a dezmintit de mai multe ori ca ar fi cerut numirea Elisabetei Ponea intr-o functie de conducere de la DNA.

O noua veste proasta pentru Adrian Duicu, fostul sef al CJ Mehedinti

Vasile Blaga, presedintele PDL, a anuntat care au fost argumentele care au condus la initierea unei motiuni simple impotriva ministrului Justitiei.

"Victor Ponta si PSD incearca din rasputeri sa politizeze institutiile de aplicare a legii - Ministerul de Interne, Parchet si Ministerul Justitiei. Caracatita politica a lui Victor Ponta ameninta (...) Asaltul asupra institutiilor statului, inceput in 2012, continua in guvernarea PSD. Extrem de important este ca Parlamentul sa stie exact ce a facut premierul in cazul Duicu.

A avut o discutie cu Adrian Duicu in biroul lui? L-a convocat in biroul lui pe seful Politiei Romane? Ministrul Justitiei a propus-o pe doamna Ponea ca sefa a sectiei judiciare a DNA? Acum incelegem de ce domnul Ponta si-a numit finul in functia de ministru al Justitiei - pentru a-i executa ordinele", a declarat Vasile Blaga intr-o conferinta de presa.

In context, Vasile Blaga a subliniat ca implicarea ministrului Justitiei si a premierului in dosarul Duicu "pun din nou la pamant relatiile Romaniei cu Uniunea Europeana", iar acest lucru se traduce prin "izolarea Romaniei de capitalul strain".

Totodata, Vasile Blaga a cerut adoptarea de catre Parlament a proiectului comun depus de PDL si PNL referitor la simplificarea procedurii de ridicare a imunitatii parlamentarilor si votarea solicitarilor DNA la vedere, pentru ca alegatorii sa stie cine si cum a votat.

Parlamentului i se cere simplificarea ridicarii imunitatii pentru senatori si deputati

"Nu am depus proiectul ca sa stea in sertare pana la calendele grecesti, ci ca sa fie votat", a subliniat Vasile Blaga.

Parlamentul se alfa miercuri si joi in sesiune extraordinara convocata pentru adoptarea unor legi importante ramase restante. Opozitia va profita de acest prilej pentru a depune motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc.

#Blaga motiune Cazanciuc Duicu, #motiune Cazanciuc Duicu , #DNA