Noi stenograme in cazul Duicu: A intervenit la seful Politiei Romane

Marti, 29 Iulie 2014, ora 17:11
6367 citiri
Noi stenograme in cazul Duicu: A intervenit la seful Politiei Romane

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a dat publicitatii, marti, noi stenograme in dosarul in care Adrian Duicu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Mehedinti, este acuzat de trafic de influenta.

Procurorii anticoruptie sustin ca Duicu a intervenit la membri ai Guvernului si la seful Politiei Romane, Petre Toba, pentru ca fostul sef al Politiei din Mehedinti, Stefan Ponea, sa fie mentinut in functie si ulterior promovat.

Noile stenograme arata ca Petre Toba a fost chemat la Guvern de seful Cancelariei primului-ministru, Vlad Stoica, transmite Digi 24.

Acesta l-ar fi sunat pe Petre Toba si i-ar fi spus sa vina la Palatul Victoria pe data de 13 iunie 2013, unde seful Politiei s-ar fi intalnit cu Adrian Duicu si Stefan Ponea.

Cristian Busoi, interceptat in dosarul Duicu: A dat foarte multi bani Sanatatii in Mehedinti

Discutia telefonica dintre cei doi ar fi durat 21 de secunde, insa DNA nu a prezentat si continutul convorbirii dintre Stoica si Toba. Ulterior, Duicu l-ar fi sunat pe Stefan Ponea si i-ar fi spus ca seful Politiei Romane a fost chemat la Guvern.

In stenograme, Duicu foloseste expresia "seful cel mare", despre care DNA a notat ca i-ar fi fost atribuita chiar premierului Victor Ponta.

Dupa ce ar fi fost chemat de Vlad Stoica la Guvern, Petre Toba s-ar fi intalnit cu Duicu si Ponea si ar fi discutat despre o eventuala promovare in cadrul Politiei Romane a acestuia din urma. Succint, cei trei ar fi vorbit si despre promovarea sotiei lui Stefan Ponea intr-o functie la DNA.

Seful Cancelariei premierului, "curat" in acest dosar

Seful Cancelariei premierului nu a fost pus sub invinuire in acest dosar, pentru ca deocamdata nu sunt probe care sa indice participarea lui la traficul de influenta.

Cum il pune la punct Duicu pe al treilea om in stat: Zgonea: Da, sefu! Duicu: Lasa gargara! - Stenograme

Petre Toba a sustinut recent ca a fost chemat de mai multe ori la Guvern de Victor Ponta, pentru diverse actiuni specifice functiei sale. DNA a incercat sa afle mai multe informatii despre vizita lui Toba la Palatul Victoria din data de 13 iunie 2013, insa nu a putut obtine detalii suplimentare de la Secretariatul Guvernului, care a motiva ca nu se mai afla in posesia datelor din acea zi.

Seful Politiei Romane a declarat ca nu isi aminteste cine l-a chemat pe data de 13 iulie 2013 la Palatul Victoria, intrucat merge des acolo pentru diverse activitati. El a precizat ca, in acea zi, s-a intalnit accidental cu presedintele suspendat al CJ Mehedinti si cu Stefan Ponea.

Duicu, trimis in judecata

Adrian Duicu a fost trimis in judecata, luni, alaturi de fostul sef al IPJ Mehedinti Stefan Ponea si de jurnalistul Andrei Badin, potrivit unui comunicat al DNA.

Adrian Duicu este acuzat de trafic de influenta si de dare de mita. De asemenea, el este urmarit penal si pentru instigare la dare de mita si furnizarea unor informatii nedestinate publicitatii.

Adrian Duicu, Stefan Ponea si jurnalistul Andrei Badin, trimisi in judecata (Video)

Adrian Duicu, lider al PSD Mehedinti, se afla in arest preventiv, potrivit unei decizii din 30 iunie a Curtii de Apel Bucuresti, care a respins atunci solicitarea acestuia de inlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar.

DNA sustine ca fostul sef al CJ Mehedinti a intervenit la membri din Cabinetul premierului Romaniei si la seful Politiei Romane, Petre Toba, in favoarea sefului Politiei din Mehedinti, Stefan Ponea, pentru ca acesta sa fie mentinut in functie si ulterior promovat.

Noi interceptari cu Duicu: "E rezolvata problema, sunt cu premieru' la masa"

Procurorii sustin ca presedintele suspendat al CJ Mehedinti ar fi comis o astfel de infractiune chiar din biroul premierului Victor Ponta de la Guvern, insa prim-ministrul a negat orice implicare.

Quarterly Report - Editia 4

Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Pe listele partidelor înscrise la alegerile europarlamentare din iunie 2024 s-au produs schimbări majore, față de scrutinul precedent. Multe nume au dispărut, multe au apărut. Pentru 9...
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Guvernul a aprobat joi, 30 mai, o ordonanță de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru...
#stenograme Duicu, #Toba chemat Guvern, #Toba Ponea Guvern , #DNA
Comentarii