Inca un deputat salvat in Parlament: DNA ceruse aviz sa il retina

Marti, 04 Octombrie 2016, ora 14:44
8789 citiri
Inca un deputat salvat in Parlament: DNA ceruse aviz sa il retina
Foto: Facebook/Adrian Gurzau

Deputatul Adrian Gurzau a fost scapat de colegii din Parlament, multi dintre ei refuzand sa voteze, desi erau prezenti, cererea DNA pentru incuviintarea retinerii intr-un dosar de trafic de influenta.

Dintre cele 266 de voturi valabil exprimate, 136 au fost pentru incuviintare si 130 impotriva. Jurnalistii de la Digi24 spun ca in sala erau mai multi deputati prezenti care n-au vrut sa voteze, astfel ca nu a fost intrunit cvorumul si rezultatul votului nu poate fi luat in considerare. Pentru incuviintarea retinerii deputatului era nevoie de 139 de voturi favorabile cererii DNA.

Deputatii urmeaza sa voteze acum solicitarea DNA pentru arestarea preventiva a lui Gurzau.

Inainte de vot, deputatul le-a cerut colegilor sa respinga cererile de retinere si arestare pe motiv ca are in ingrijire copii minori si parinti pensionari, dar si ca din arest nu s-ar putea apara asa cum ar trebui.

"Am trei copii minori acasa, cel mic are un an si jumatate, doi parinti pensionari si va cer un vot de respingere a cererii de retinere si arestare pentru ca nu reprezint un pericol public", a spus politicianul in fata colegilor, informeaza Mediafax.

Acesta le-a transmis deputatilor de ce trebuie sa ramana liber.

"Va solicit acest vot pentru ca dosarul meu este in momentul de fata in faza in care s-au audiat martorii. Practic printr-un vot pentru retinere si arestare nu as putea sa ma apar si sa administrez probe in favoarea mea.

Pot sa spun ca ceilalti inculpati din dosar sunt eliberati de ICCJ, iar in momentul de fata nu vad ca un vot pentru arestarea mea sa poata sa infaptuiasca apararea de care am nevoie ca orice alt om in aceasta tara", a mai spus Gurzau.

Deputatul a tinut sa le aminteasca celor din Camera Deputatilor ca el niciodata nu a votat nicio cerere de retinere sau de arestare a vreunui coleg.

"Intotdeauna, in calitatea mea de parlamentar, am fost pentru sustinerea justitiei, am aparat intotdeauna lupta pentru a fi o justitie puternica, am votat intotdeauna pentru tot ceea ce inseamna partea de a se incepe urmarirea penala, dar niciodata nu am votat pentru retinere si arestare. Va solicit un vot pentru a-mi da posibilitatea sa ma apar in stare de libertate", a incheiat deputatul PMP.

Amintim ca cererea DNA a fost facuta in dosarul Carpatica. Procurorii suntin ca o firma pe care o administra deputatul a incheiat un contract pagubos de prestari servicii cu S.C. CARPATICA ASIG SA.

Vezi toate acuzatiile care i se aduc deputatului Adrian Gurzau

Adrian Gurzau este la al treilea mandat, in 2012 fiind ales pe listele PDL. Pana in luna iunie, deputatul a fost presedinte al filialei PMP din Cluj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Adrian Gurzau DNA retinere, #Adrian Gurzau cerere DNA retinere , #stiri Adrian Gurzau