TV Ziare.com - Rrom sau tigan?

Joi, 02 Septembrie 2010, ora 11:00
3396 citiri
TV Ziare.com - Rrom sau tigan?

TV Ziare.com va invita sa intrati in dialog, joi, incepand cu ora 12.10, cu Adrian Gurzau, deputat PD-L de Cluj.

Invitatul Ziare.com va discuta despre proiectul de lege cu privire la inlocuirea denumirii de "rrom" cu cea de "tigan".

Se pot inlatura confuziile dintre roman si rrom doar prin interzicerea folosirii termenului din urma?

Are denumirea de "rrom" justificari istorice legate de etnicii tigani sau este doar o denumire conventionala la care se poate renunta cu usurinta?

Este apelativul de "rrom" mai putin ofensator decat cel de "tigan"?

Faptul ca celelalte popoare europene le spun "tigani" - folosind cuvinte avand aceeasi radacina cu cea de tigan: gitan (franceza), gipsy (engleza), gitano (spaniola), tiganski (bulgara), tigan (rusa), Zigeuner (germana)

- este un bun argument sa le spunem si noi la fel?

Cand urmeaza democrat-liberalul sa-si depuna initiativa legislativa? Cum este privit acest proiect de lege de colegii din PD-L, dar de partenerii de guvernare? Si-ar putea gasi sprijin un astfel de proiect in randul parlamentarilor din Opozitie?

Pentru a afla raspunsurile la toate aceste intrebari, dar si la altele, punctuale, intrati AICI, incepand cu ora 12.00.

Codul de etica

Ziare.com isi rezerva dreptul de a lua masuri impotriva tuturor celor care nu respecta obligatiile ce le revin in urma participarii la emisiune.

Realizatorul emisiunii si comentatorii trebuie sa respecte dreptul la opinie a celorlalti participanti la emisiunie si sa nu faca niciun fel de comentariu discriminator pe criterii fizice, religioase, etnice, rasiale, politice sau culturale.

Toate afirmatiile si comentariile trebuie sa tina cont de existenta dreptului la pluralism politic si social, la diversitate culturala, lingvistica si religioasa.

Atat realizatorul emisiunii, cat si comentatorii nu au voie sa faca niciun fel de afirmatii care ar putea leza demnitatea umana, dreptul la propria imagine sau care sa afecteze in vreun fel protectia minorilor.

Participantii la emisiune nu au voie sa promoveze publicatii, site-uri sau alte canale media cu continut xenofob, rasial, pornografic sau care intra sub incidenta legilor cu privire la drepturile de autor.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#renuntare denumire rrom, #lege tigan, #Adrian Gurzau, #TV Ziare com, #televiziunea Ziare com , #stiri Adrian Gurzau