Conducatori de mopede, implicati in accidente

   

Conducatori de mopede, implicati in accidente
Un barbat de 26 de ani din comuna teleormaneana Mavrodin care circula cu un moped pe E 70 in afara localitatii Buzescu a fost accidentat grav de un autoturism, deoarece nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Teleorman, Adrian Ilicea, a declarat pentru AGERPRES, marti, ca mopedul nu era inregistrat, iar conducatorul sau nu purta casca de protectie.

Potrivit sursei citate, in ultima perioada a crescut numarul accidentelor in care au fost implicati conducatori de mopede, situatie ce a determinat intensificarea activitatilor de prevenire si depistare a abaterilor savarsite de acestia.

Ignorarea legislatiei rutiere de catre unii dintre cei ce au mopede a condus la un accident mortal in apropierea comunei Mereni si la un altul grav la Merisani.

In numai trei zile de controale in traficul rutier au fost aplicate peste o suta de amenzi conducatorilor de mopede, abaterile vizand lipsa castii de protectie omologate si a vestei reflectorizante, nesustinerea unui curs de legislatie rutiera sau neinregistrarea numarului de circulatie la administratiile publice locale.

Un moped nu poate fi condus pe drumurile publice de o persoana care nu a implinit varsta de 16 ani, a mai precizat Adrian Ilicea. Sanctiunile contraventionale sunt intre 60-180 de lei pentru lipsa castii de protectie, 360-480 de lei pentru nerespectarea normelor privind dotarea sau 360-1200 de lei in cazul absentei numarului de inregistrare. ...citeste toata stirea
Miercuri, 05 Mai 2010, ora 11:34
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
APM Teleorman: Notiunile de reglementare a disconfortului olfactiv
Agentia pentru Protectia Mediului Teleorman informeaza cu privire la publicarea in Monitorul Oficial ...
Masca de protectie este obligatorie pe raza judetului Teleorman
Masca de protectie este obligatorie pe raza judetului Teleorman. Potrivit unei hotarari a Comitetul ...
Consilier pesedist, propus de PNL pentru functia de viceprimar al Alexandriei
Dupa ce mai multi primari social-democrati din Teleorman s-au imbracat in haine galbene, pentru a ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor