Dosare penale pentru evaziune fiscala

   

Ofiteri de la Serviciul de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Teleorman au inceput urmarirea penala impotriva administratorului unei societati comerciale din Rosiorii de Vede, acuzat de evaziune fiscala.

Purtatorul de cuvant al IJP Teleorman, Adrian Ilicea, a declarat pentru AGERPRES ca, asa cum rezulta din cercetari, barbatul de 42 de ani s-a sustras, in perioada 2005 - 2010, de la plata accizelor in suma de 115.000 de lei pentru circa 36.700 de pachete cu tigari, netimbrate, aduse din Ucraina si Republica Moldova.

De asemenea, administratorul unei alte firme, din Alexandria, s-a sustras de la plata catre bugetul statului a sumei de 21.000 de lei. Banii reprezinta contributii individuale retinute de la salariatii firmei intre anii 2007 si 2009, care, conform legii, trebuiau virate la bugetul consolidat al statului.

O evaziune fiscala asemanatoare a comis si administratorul unei societati comerciale din comuna Nanov, care nu a depus la bugetul de stat contributii si impozite de 103.000 de lei, retinute propriilor salariati.

In perioada care a trecut din acest an in Teleorman numarul infractiunilor economico-financiare s-a dublat fata de 2009, dintr-un total de circa 580 de astfel de fapte penale 105 fiind evaziuni fiscale, 76 inselaciuni, 84 falsuri si 69 incalcari ale legii cecului bancar. ...citeste toata stirea
Marti, 25 Mai 2010, ora 11:52
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Accident rutier intre Vitanesti si Vaceni
Un accident rutier, in care au fost implicate doua autoturisme, a avut loc in aceasta dimineata, in ...
Deputatul Doru Coliu a ramas fara primari in Teleorman
Organizatia judeteana a PMP reusise sa obtina doi primari la ultimele alegeri locale, respectiv Stan ...
George Madalin Bors, un nou vicepresedinte la PSD Teleorman
In cadrul sedintei Comitetului Executiv Judetean de marti, 11 august, ce a avut loc la Rosiorii de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor