Primele sancțiuni după plagiatul lui Bode. Conducătorul său de doctorat își pierde dreptul de a coordona lucrări 2 ani

Sambata, 21 Ianuarie 2023, ora 10:13
9923 citiri
Primele sancțiuni după plagiatul lui Bode. Conducătorul său de doctorat își pierde dreptul de a coordona lucrări 2 ani
Adrian Ivan a coordonat teza de doctorat a ministrului Lucian Bode FOTO Gazeta de Cluj

Adrian Ivan, coordonatorul tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode și rector al Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul” a SRI, nu va mai coordona în următorii doi ani lucrări de doctorat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca după ce comisia de etică a UBB a stabilit că teza de doctorat a lui Bode este plagiată.

Mai mult, profesorul Adrian Ivan “a solicitat la rândul său acest lucru (N.Red. – ca în următorii 2 ani să nu îi mai fie alocate locuri de doctorat), motivat și de presiunea sarcinilor manageriale cu implicații asupra urmăririi cu atenție a activității doctoranzilor”, potrivit EduPedu.

La 10 zile după ce Comisia de etică a constatat plagiatul și greșelile care au “viciat” profund teza de doctorat pe care a coordonat-o la UBB, Universitatea a decis ca și cursul predat de Adrian Ivan la școala doctorală a UBB să fie preluat de un alt profesor.

“Pentru a nu fi sub presiunea sarcinilor multiple, cu efecte negative asupra actelor academice, până la încheierea activității manageriale la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu”, cursul “Metode generale de cercetare și metodica elaborării de lucrări științifice” a fost preluat de către cercetătorul Sergiu Gherghina (conferențiar și la Universitatea din Glasgow) începând cu anul universitar 2022-2023”, spune UBB în răspunsul la solicitarea Edupedu.ro.

Pe 11 ianuarie 2023 Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai a constatat, după a doua analiză a tezei de doctorat deținute de ministrul de Interne, Lucian Bode, că teza acestuia este “profund viciată” de “plagiat și citare defectuoasă și incorectă”.

#adrian ivan, #doctorat plagiat, #lucian bode , #stiri politice