Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Adrian Mititelu, dezlantuit impotriva lui Hagi, Popescu si ministrului Banicioiu - Interviu

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Sambata, 06 Aprilie 2013, ora 12:47
4352 citiri
Adrian Mititelu, dezlantuit impotriva lui Hagi, Popescu si ministrului Banicioiu - Interviu

Adrian Mititelu, patronul Universitatii Craiova, s-a dezlantuit impotriva fostilor internationali romani, Gica Hagi si Gica Popescu, dar si impotriva ministrului Tinetetului si Sportului, Nicolae Banicioiu.

Finantatorul Stiintei il acuza pe Popescu de faptul ca nu a sprijinit niciodata fotbalul din Craiova prin scoala de fotbal care ii poarta numele iar lui Hagi i-a transmis ca mai are mult de investit pentru a avea o Academie la standarde europene.

Pe final, el s-a declarat nemultumit de faptul ca ministrul Banicioiu nu ii ia in considerare propunerile de amendamente pentru noua lege a sportului, insa acelasi demnitar primeste sfaturi de la oameni care nu au condus afaceri in fenomen.

Adrian Mititelu, despre viitorul Universitatii Craiova

Reluam interviul cu Adrian Mititelu dupa ce am trecut peste detaliile noului proiect al Universitatii Craiova:

Jucatorii de la Scoala de Fotbal a lui Gica Popescu va intereseaza? Mai ales ca acolo sunt ceva probleme.

Nu pot sa comentez pe zvonuri. Intotdeauna au fost jucatori lansati de scoala lui Gica Popescu interesanti, insa, din pacate, colaborarea cu Gica Popescu a fost imposibila deoarece conditiile sunt cele mai vitrege. Noi am luat jucatori tineri din toata Oltenia si chiar din alte zone ale tarii si nimeni nu ne-a impus conditii atat de dure cum a facut Gica Popescu.

Conditiile astea de care vorbiti au fost impuse doar Craiovei?

Nu stiu cum s-a intamplat la alte echipe, dar noi nu am reusit sa ne intelegem niciodata pentru niciun jucator. Pentru unii jucatori nici nu ne-au raspus iar acei fotbalisti au plecat la Bucuresti. Scoala de Fotbal Gica Popescu nu a fost niciodata pentru binele fotbalului craiovean, nu a sprijinit niciodata fotbalul din Craiova. Aceasta scoala a sprijinit numai interesele lui Gica Popescu! Dar e foarte bine asa, e dreptul omului sa faca ce vrea.

Va ganditi ca in noul proiect de la Craiova sa includeti si o Academie de fotbal?

Este unul din planurile mele pe termen mediu si lung. Dar pentru a realiza acest lucru e nevoie de foarte multi bani, de la 10 milioane de euro in sus.

Cam ce a facut Hagi...

Nu a facut nici Gica Hagi! Pai pentru o Academie trebuie sa faci cinci terenuri de iarba, cinci sintetice, un mini-hotel, o sala de sport, o sala de fitnes, un bazin de inot... sunt multe lucruri de facut. Iar parerea mea este ca nu poti sa faci asa ceva cu mai putin de 10 milioane de euro. In Romania nu exista, nimeni nu are o baza sportiva cu adevarat. Nici Hagi si nici Popescu.

Toate bazele astea din Romania au doua terenuri de antrenament. Pai ce baza e aia cu doua terenuri? Iti trebuie de la 10-15 terenuri in sus, nu ca ai un teren oficial unde joci si inca unul de antrenament. Pai ce, aia e baza? Uitati-va ce e in Olanda, in Germania...

Pentru un asemenea proiect e nevoie de ajutorul statului in acest caz?

Eu am depus cateva amendamente la proiectul legii sportului, dar nu stiu daca le-a luat cineva in seama. Acum vad ca la proiectul noii legi sunt chemati oameni gen Banicioiu si alti politicieni care habar nu au. Va dati seama cine face legea sporturilor.

Pana la urma Banicioiu e ministrul de profil. Ar fi culmea sa nu fie implicat.

Pai e ministru, dar cum e posibil sa il pui pe omul asta sa faca legea sportului cand el habar nu are? Cheama-ne pe noi, astia care am investit cat de cat. Nu suntem specialisti, dar avem expertiza cat de cat. Asa ii lasa pe politicieni sa faca legea sportului.

Domnul Banicioiu are cativa fosti mari sportivi langa el.

Si-a luat langa el oameni de sport care nici aia nu au facut nimic. Este o mare diferenta intre a fi un mare sportiv si a fi un bun manager. E o diferenta uluitoare! Sunt doua chestiuni total diferite.

Dar dumneavoastra nu puteti apela la cineva sa fiti inclus in acest grup?

Cand era doamna Tocala am facut niste demersuri si am facut niste propuneri pe puncte. Le-am facut si publice. Din pacate nu cred ca s-a uitat cineva pe ele pentru ca politicienii conduc tara si o conduc asa cum o conduc. Cei mai multi dintre politicieni nu au experienta si sunt pe langa subiect.

In acest caz propunerile domneavoastra vor ramane doar propuneri?

Eu am incercat sa-l caut pe acest domn ministru, dar nu am reusit sa dau de el, fiind atat de mare ministru e greu sa vorbeasca cu un amarat din provincie. El e prea important in functia aia de ministru. Cand era in Opozitie era foarte critic la adresa Puterii, dar acum vad s-a imbolnavit e boala fostei puteri. Cand aud de politicieni ma ia durerea de cap.

***

Dupa ce am incheiat discutia, Adrian Mititelu a revenit cu un telefon cu anumite precizari. El acuzat pe ministrul Banicioiu ca s-a aliat cu "oameni ca Mircea Sandu si alti presedinti de federatii care nu au construit nimic, ba dimpotriva. Pai l-a adus Banicioiu pe Mircea Sandu sa faca el legi? El trebuia sa aduca o firma de consultanta din strainatate, sa faca un audit si sa vada ce masuri trebuie luate."

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Adrian Mititelu interviu, #Mititelu Hagi Popescu, #Mititelu lege sport, #Mititelu Banicioiu lege sport , #Universitatea Craiova