Numărul doi din PMP e campion la traseism. Câte partide a schimbat baronașul Adrian Mocanu

Marti, 22 Februarie 2022, ora 10:11
4295 citiri
Numărul doi din PMP e campion la traseism. Câte partide a schimbat baronașul Adrian Mocanu
Noul președinte executiv al PMP Adrian Mocanu FOTO Facebook / Adrian Mocanu

Noul președinte executiv al PMP, mâna dreaptă a lui Eugen Tomac în partid, e campion la traseism politic. În 14 ani de carieră, Adrian Mocanu a schimbat nu mai puțin de 6 partide. În unele a activat de mai multe ori: ba a plecat, ba s-a întors, în funcție de ”principii”.

Adrian Mocanu, fiul baronului de Buzău Victor Mocanu, a obținut primul mandat de parlamentar în 2008, pe listele PSD, la numai 25 de ani. După numai un an și jumătate, a trecut la UNPR, partidul rupt de Gabriel Oprea din PSD pentru a-i asigura lui Traian Băsescu majoritate parlamentară. Mocanu a rezistat în UNPR doar câteva luni: a fost exclud din partid de generalul Oprea după ce a votat o moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva guvernului din care făcea parte și UNPR. Dar Mocanu n-a rămas pe drumuri. A revenit în partidul-mamă: PSD.

În 2012, prinde un nou mandat de deputat pe listele social-democraților, parte atunci a mamutului USL. Cu un an înainte de finalul mandatului, Mocanu părăsește PSD și trece din nou la UNPR. Al doilea descălecat în ”partidul generalilor” durează doar 6 luni. Se înscrie în PSRo, schița de partid gândită de Mircea Geoană. Actualul secretar general adjunct al NATO a încercat să rupă PSD după ce a fost dat afară din partid de Victor Ponta, însă proiectul PSRo a murit din fașă.

De la PSRo, Adrian Mocanu traversează pe partea dreaptă a politicii, la PMP. La alegerile parlamentare din 2016 obține al treilea mandat de deputat pe listele partidului condus de Traian Băsescu. Și de aici începe o sarabandă a traseismului.

Adrian Mocanu votează, alături de PSD, mutilarea condurilor penale propusă de Liviu Dragnea. Prin urmare, este exclus din PMP. Trece la ALDE, pe atunci partener de guvernare al social-democraților. După câteva luni, sare de la ALDE la ProRomânia, unde rezistă o lună. Se în toarce la ALDE, unde mai stă jumătate de an, apoi revine în PMP.

Adrian Mocanu a fost promovat în politică de tatăl său, Victor Mocanu, fost președinte de Consiliu Județean și senator PSD. În 2019, Victor Mocanu a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, faptă ce a avut loc pe vremea când era președintele CJ Buzău.

Noi negocieri pentru formarea guvernului: PSD, PNL, USR și UDMR au decis reducerea numărului de ministere și de secretari de stat SURSE
Noi negocieri pentru formarea guvernului: PSD, PNL, USR și UDMR au decis reducerea numărului de ministere și de secretari de stat SURSE
Partidele proeuropene, PSD, PNL, USR și UDMR au convenit, în urma discuțiilor purtate miercuri, 11 decembrie, ca noul Guvern să fie redus de la 18 la cel mult 16 ministere, potrivit surselor...
Academia Română, apel la echilibru și stabilitate: „Compromiterea statutului de ţară democratică e o insultă la adresa luptei înaintaşilor noştri pentru libertate”
Academia Română, apel la echilibru și stabilitate: „Compromiterea statutului de ţară democratică e o insultă la adresa luptei înaintaşilor noştri pentru libertate”
Academia Română salută deciziile recente luate de importante instituţii ale statului român, legitime şi oportune, în faţa ameninţărilor reale, deosebit de periculoase la adresa...
#Adrian Mocanu, #PMP, #conducere PMP, #congres PMP, #alegeri pmp, #presedinte executiv pmp, #Eugen Tomac PMP , #stiri Adrian Mocanu
Comentarii
  1. Noi negocieri pentru formarea guvernului: PSD, PNL, USR și UDMR au decis reducerea numărului de ministere și de secretari de stat SURSE
  2. Academia Română, apel la echilibru și stabilitate: „Compromiterea statutului de ţară democratică e o insultă la adresa luptei înaintaşilor noştri pentru libertate”
  3. Clotilde Armand a pierdut definitiv procesul împotriva ANI și ar putea rămâne și fără locul din Senat. "Justiția lui Ciolacu funcționează"
  4. Instanța supremă a respins contestația lui George Simion împotriva deciziei CCR de anulare a alegerile prezidențiale
  5. Noul Parlament, convocat pe 20 decembrie la ora 14.00 de președintele Klaus Iohannis
  6. Pîrvulescu face portretul viitorului șef de stat. "Un preşedinte fără experienţă politică ar fi doar un notar la Palatul Cotroceni"
  7. Reacția rectorului UBB la zvonurile despre o candidatură la Cotroceni: "Angajamentele mele pentru România euroatlantică nu au fost pentru asta"
  8. Condițiile puse de USR pentru a intra la guvernare: reducerea cheltuielilor, reformă administrativă și a serviciilor
  9. Călin Georgescu ar fi fost filat ani la rând, din rațiuni necunoscute, susține un jurnalist: ”Ar putea fi chiar o bătălie a serviciilor secrete”
  10. "Oameni. Nu partide". Fostul șef SRI vorbește despre importanța alegerii unui tandem președinte-premier înainte de prezidențiale