Numărul doi din PMP e campion la traseism. Câte partide a schimbat baronașul Adrian Mocanu

Marti, 22 Februarie 2022, ora 10:11
3684 citiri
Numărul doi din PMP e campion la traseism. Câte partide a schimbat baronașul Adrian Mocanu
Noul președinte executiv al PMP Adrian Mocanu FOTO Facebook / Adrian Mocanu

Noul președinte executiv al PMP, mâna dreaptă a lui Eugen Tomac în partid, e campion la traseism politic. În 14 ani de carieră, Adrian Mocanu a schimbat nu mai puțin de 6 partide. În unele a activat de mai multe ori: ba a plecat, ba s-a întors, în funcție de ”principii”.

Adrian Mocanu, fiul baronului de Buzău Victor Mocanu, a obținut primul mandat de parlamentar în 2008, pe listele PSD, la numai 25 de ani. După numai un an și jumătate, a trecut la UNPR, partidul rupt de Gabriel Oprea din PSD pentru a-i asigura lui Traian Băsescu majoritate parlamentară. Mocanu a rezistat în UNPR doar câteva luni: a fost exclud din partid de generalul Oprea după ce a votat o moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva guvernului din care făcea parte și UNPR. Dar Mocanu n-a rămas pe drumuri. A revenit în partidul-mamă: PSD.

În 2012, prinde un nou mandat de deputat pe listele social-democraților, parte atunci a mamutului USL. Cu un an înainte de finalul mandatului, Mocanu părăsește PSD și trece din nou la UNPR. Al doilea descălecat în ”partidul generalilor” durează doar 6 luni. Se înscrie în PSRo, schița de partid gândită de Mircea Geoană. Actualul secretar general adjunct al NATO a încercat să rupă PSD după ce a fost dat afară din partid de Victor Ponta, însă proiectul PSRo a murit din fașă.

De la PSRo, Adrian Mocanu traversează pe partea dreaptă a politicii, la PMP. La alegerile parlamentare din 2016 obține al treilea mandat de deputat pe listele partidului condus de Traian Băsescu. Și de aici începe o sarabandă a traseismului.

Adrian Mocanu votează, alături de PSD, mutilarea condurilor penale propusă de Liviu Dragnea. Prin urmare, este exclus din PMP. Trece la ALDE, pe atunci partener de guvernare al social-democraților. După câteva luni, sare de la ALDE la ProRomânia, unde rezistă o lună. Se în toarce la ALDE, unde mai stă jumătate de an, apoi revine în PMP.

Adrian Mocanu a fost promovat în politică de tatăl său, Victor Mocanu, fost președinte de Consiliu Județean și senator PSD. În 2019, Victor Mocanu a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, faptă ce a avut loc pe vremea când era președintele CJ Buzău.

#Adrian Mocanu, #PMP, #conducere PMP, #congres PMP, #alegeri pmp, #presedinte executiv pmp, #Eugen Tomac PMP , #stiri Adrian Mocanu
Comentarii