Mutu s-ar putea lasa de fotbal pentru a scapa de amenda record

Marti, 15 Iunie 2010, ora 08:04
4074 citiri
Mutu s-ar putea lasa de fotbal pentru a scapa de amenda record

Adrian Mutu poate scapa de plata despagubirii de peste 17 milioane de euro catre clubul Chelsea Londra daca se lasa de fotbal. "Briliantul" ar iesi in acest fel de sub incidenta instantelor sportive si nu ar mai fi obligat sa ii despagubeasca pe englezi decat daca acestia vor intenta un nou proces, in instantele civile.

"Daca ar agata ghetele-n cui, nu ar mai cadea sub incidenta deciziei tribunalelor sportive si a FIFA. Daca va continua sa joace, dar nu va plati, risca sa fie suspendat", a declarat Cristian Bivolaru, fost oficial al FRF, pentru Evenimentul Zilei.

Avocatul Catalin Ciobota merge mai departe si sustine ca cei de la Chelsea nu ar mai avea ce sa faca daca Mutu ar iesi din viata sportiva.

"In cazul in care decide sa abandoneze cariera, scapa de aceasta sanctiune. Nu am vazut inca acel comunicat oficial al elvetienilor, dar cred ca sunt sanse mici ca aceasta decizie sa se mai intoarca. Nu cred ca englezii vor merge si in civil pentru a recupera suma, daca Mutu se lasa de fotbal. Legal, nu se poate asta. E vorba despre o sanctiune sportiva", a precizat si Ciobota, mentioneaza Ciobota.

"Briliantul" ar mai avea o optiune in acest moment, aceasta fiind prelungirea litigiului cu gruparea londoneza o perioada de timp. Impresarii sai au anuntat deja ca vor deschide un proces la Curtea Europeana si apoi la Drepturile Omului, insa initiativa este una de tragere de timp, nu de a-l scapa pe jucator.

Mutu trebuie sa plateasca daune de 17 milioane de euro

Dupa ce 3 instante, Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv (TAS) si Tribunalul Federal Elvetian, au dat dreptate celor de la Chelsea este greu de crezut ca Mutu va avea castig de cauza la Curtea Europeana.

In aceste conditii, se doreste prelugirea litigiului inca 2-3 ani, perioada in care fotbalistul pitestean ar mai putea juca la nivel inalt, iar dupa aceea ar urma agate ghetele in cui.

Mutu, vinovat

Adrian Mutu nu a scapat plata despagubirilor in valoare de peste 17 milioane de euro pe care trebuie sa le achite celor de la Chelsea, Tribunalul Federal al Elvetiei hotarand sa pastreze decizia Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv (TAS).

Adrian Mutu a fost obligat la plata unor despagubiri in valoare de 17.173.990 de euro in data de 7 mai 2008, atunci cand Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a admis solicitarea londonezilor, care l-au reclamat pe roman pentru incalcarea contractului dupa ce acesta fusese depsitat pozitiv cu cocaina.

La sfarsitul lunii iunie a anului 2009, TAS a anuntat ca a respins memoriul jucatorului, mentinand decizia DRC.

Avocatii "Briliantului" au atacat apoi hotararea la Tribunalul Federal Elvetian, instanta care a decis in prima faza suspendarea deciziei anterioare iar acum mentinerea acesteia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Mutu amenda Chelsea, #Mutu proces Chelsea, #Mutu lasa fotbal, #Mutu renunta fotbal, #amenda record Adrian Mutu , #Chelsea