Petitie online: Sa-l salvam pe Mutu!

Joi, 06 August 2009, ora 11:33
6237 citiri
Petitie online: Sa-l salvam pe Mutu!
Foto: www.spox.com

Lovitura scumpa, in valoare de 17 milioane de euro, pe care Chelsea i-a dat-o lui Adrian Mutu pentru scandalul "Cocaina", in care a fost implicat in luna septembrie a anului 2004, este, de fapt, o lovitura data Romaniei. Cine il sustine Mutu in acest scandal sustine Romania, este parerea initiatorilor unei petitii online postate joi.

Autorul petitiei, intitulata "Mutu reprezinta Romania. Il sustineti pe Mutu, sustineti Romania" si adresata" poporului roman, presei si MAE, face un apel la unitate si la nationalism si sustine ca decizia TAS este una rasista.

"Chelsea ataca Romania. Romania si poporul roman trebuie sa reactioneze pentru a respinge acest atac imoral si nedemocratic. Daca nu era roman nu avea sa se intample o asa nemernicie", mai scrie autorul petitiei.

Vranceanu Virgil, initiatorul apelului la solidaritate, insista in legatura cu verdictul pe care TAS l-a dat in cazul lui Adrian Mutu versus Chelsea: "Mutu este lovit fiindca este roman. Romani, fiti uniti si demonstrati Europei ca putem fi o forta".

Totodata, petitionarul aduce aminte de modul in care sunt vazuti romanii si indeamna la promovarea acelor valori morale pe care poporul nostru inca le are, dar rar le demonstreaza.

"Haideti sa schimbam renumele Romaniei si romanilor intr-unul de care sa fim si noi mandri. Haideti sa aratam Europei ce valori avem. Romania e frumoasa, romanii sunt ospitalieri si primitori, romanii sunt talentati si dotati. Romanii trebuie sa primeasca locul lor in civilizatia Europei. Poporul roman nu trebuie sa fie confundat, nici cu politica romaneasca, nici cu cativa imigranti rebeli", mai scrie autorul petitiei, care pana acum a fost semnata de patru persoane, printre care si un roman din Franta.

Nici candidatul independent la presedintia Romaniei, Nati Meir, nu a stat cu mainile in san cand a auzit de necazul care a cazut pe capul lui Adi Mutu si a decis sa infiinteze o fundatie care sa-l sprijine.

Politicianul a precizat ca aceasta initiativa este una fireasca si e convins ca orice roman patriot o va sustine.

"Adrian Mutu este jucatorul Nationalei Romaniei, unul dintre cei mai apreciati si talentati, iar efectul acestei decizii risca sa se reflecte negativ asupra evolutiei sale pe teren. De aceea, m-am gandit sa infiintez o fundatie care sa dea posibilitatea fiecarui roman sa contribuie la strangerea acestei sume, in situatia in care decizia TAS va ramane definitiva si dupa judecarea recursului inaintat de avocatii fotbalistului", a declarat Meir.

Acesta spune ca este suficient ca fiecare roman sa contribuie cu cate un euro pentru a strange suma necesara: "In zilele urmatoare, avocatii mei vor demara procedura de infiintare a acestei fundatii. Pe aceasta cale, fac un apel catre oamenii de presa, oamenii politici, catre toti romanii care simt romaneste sa se alature acestei intiative pentru ca fotbalistul roman sa depaseasaca acest impas".

Quarterly Report - Editia 4

Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Pe listele partidelor înscrise la alegerile europarlamentare din iunie 2024 s-au produs schimbări majore, față de scrutinul precedent. Multe nume au dispărut, multe au apărut. Pentru 9...
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Guvernul a aprobat joi, 30 mai, o ordonanță de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru...
#petitie bani pentru Mutu, #Mutu decizie plata Chelsea, #scandal Mutu Chelsea , #Chelsea