Reactii dupa suspendarea lui Mutu

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 15:35
2990 citiri
Reactii dupa suspendarea lui Mutu

Ziare.com va prezinta reactiile oamenilor de fotbal la aflarea vestii ca Adrian Mutu a primit o suspendare de 9 luni, pentru ca a fost depistat pozitiv cu sibutramina la doua controale antidoping.

In urma aceste masuri, Adrian Mutu va reveni pe teren la sfarsitul lunii octombrie, el ispasind aproape trei luni din suspendare.

Mutu, suspendat 9 luni

Gica Popescu: Pedeapsa e cam mare. Lui Mutu ii va scadea cota

Fostul international Gica Popescu a comentat sanctiunea aplicata atacantului roman, spunand ca pedeapsa este prea mare.

"Cum mi se pare sanctiunea? Cam mare. Cu siguranta ca este un moment dificil pentru el, dar din tot aceasta chestiune trebuie sa ramanem cu faptul ca Adrian va juca la inceputul campionatului viitor din Italia. Nu este considerat recidivist, presupun ca de asta a luat 9 luni, dar e cam mare 9 luni. Eu ma asteptam la jumatate de an.

Adrian avea o cota foarte buna inainte de acest caz, iar suspendarea i-a taiat oarecum aripile. Cred ca acum a pierdut si, cu siguranta, i-a scazut cota. Insa el este un luptator si mereu a revenit. Sunt convins ca la fel va fi si de data aceasta", a comentat fostul international, la Antena 3.

Rodella: Nu este exclus sa ne adresam TAS!

Unul dintre avocatii lui Adrian Mutu, Paolo Rodella, se declara multumit de verdictul Tribunalului Antidoping in cazul sibutramina, dar spune ca ar putea apela la TAS pentru o reducere a pedepsei.

"E un mic pas inainte pentru noi, e bine ca Adrian va sta pe margine mai putin decat recomandasera initial procurorii. Va rata cateva etape din noul sezon, dar apoi va putea sa-si faca din nou treaba si sa revina la forma pe care fanii viola si-o doresc.

Nu este exclus sa ne adresam TAS, vom vedea care e cea mai buna decizie in acest caz si vom incerca sa facem totul in interesul jucatorului", a spus avocatul Rodella, potrivit presei italiene.

Nicu Gheara: Mutu e intr-o situatie penibila!

Omul de afaceri Nicu Gheara, a comentat si el suspendarea de noua luni pe care atacantul Fiorentinei a primit-o din partea CONI.

"Mutu pierde mult din punct de vedere financiar. In noua luni poate sa-si iasa din ritm, insa el este un tip ambitios. E o situatie penibila, pierde mult. La varsta pe care o are, cu siguranta ca a invatat din aceasta greseala", a spus Nicu Gheara la Sport.ro.

Victor Becali: Mutu va reveni, e obisnuit sa aiba probleme

Impresarul Victor Becali crede ca Adrian Mutu nu va fi foarte afectat de suspendarea primita luni si ca va reveni in forta in sezonul urmator.

"Se putea si mai bine, nu avem ce face, este hotararea unor judecatori. El pierde doar 2-3 etape din Serie A, pentru ca e Campionatul Mondial si vor mai fi meciuri ale echipei nationale. Sunt convins ca Mutu va reveni, e obisnuit sa aiba probleme. Cred ca va ramane la Fiorentina, dar e devreme sa discutam despre acest lucru", a spus Victor Becali la Sport.ro.

Goian: Mutu nu merita aceasta suspendare

Fundasul formatiei Palermo, Dorin Goian, crede ca suspendarea ar fi fost mult mai blanda daca in locul lui Mutu era un fotbalist italian.

"Cred ca Adrian Mutu nu merita aceasta suspendare. Au fost doar cateva pastile care nu aveau legatura cu dopping-ul, nu au fost luate intentionat pentru a-i spori performantele sportive. 9 luni de zile, pentru un jucator este mult. Daca in locul lui Mutu era un italian, decizia ar fi fost mai blanda. E o decizie dura pentru Adi, nu e usor sa stai noua luni de zile", a spus Dorin Goian la Sport.ro.

Oficialii Fiorentinei, multumiti de decizie

Administratorul delegat al gruparii Fiorentina, Sandro Menucci, a declarat ca suspendarea lui Mutu pentru noua luni reprezinta o veste buna.

"Noua luni de suspendare pentru Mutu? Deja este un succes ca nu a fost luata in considerare recidiva. Suntem multumiti ca Mutu poate face cea mai mare parte a sezonului viitor si ca s-a facut o reducere de trei luni. Adrian a fost reprezentat la audieri de avocatii lui in cel mai bun mod posibil.

Fiorentina i-a fost mereu alaturi si el poate confirma acest lucru. Recurs la TAS? Nu stiu daca ar fi cazul mai ales ca exista pobilitatea agravarii sanctiunii. Sper ca jucatorul sa continue sa se antreneze la fel cum a facut-o in aceste zile, pentru a deveni mai bun", a spus Mencucci, conform Violanews.

Ana Maria Prodan: Nimeni nu se astepta ca Mutu sa primeasca doar 3 luni

Impresarul Ana Maria Prodan a comentat situatia lui Adrian Mutu, care va reveni pe teren abia in luna octombrie a acestui an.

"Adi Mutu o sa revina de miliarde de ori mai puternic decit a fost. Am vorbit cu el. Nu e fericit, normal. Dar au trecut deja citeva luni din suspendare, clubul este alaturi de el, deci este OK din toate punctele de vedere.

"Nimeni nu se astepta sa primeasca trei luni. Eu cred ca perioada nu este nici mare, nici mica. Nu cred ca ar trebui sa conteste la TAS", a declarat Ana Maria Prodan la GSP TV.

Iancu: II doresc sa revina in forta!

Presedintele clubului FC Timisoara, Marian Iancu, spune ca nu-si explica cum a ajuns Mutu in aceasta situatie, dar ca ii doreste sa revina in forta pe teren.

"Cred ca el e in culpa de la inceput, cand nu si-a anuntat doctorul echipei si clubul. Astea sunt, 9 luni, trebuie sa se pregateasca, nu e nimic pierdut din cariera lui. Daca e profesionist mai departe si va avea grija cum a avut o parte din cariera lui, nimic nu e pierdut.

Nu stiu daca la Lausanne i-ar reduce pedeapsa, nu-i cunosc speta, ii doresc sa revina in forta, puternic, sa ne ajute nationala, daca-l cheama Razvan Luceascu, pentru ca el o poate face. Nu am inteles cum la experienta lui nu si-a anuntat clubul, cand si pentru o aspirina trebuie sa vorbesti cu doctorul. Nu stiu, nu pot sa-l inteleg", a spus Marian Iancu la GSP TV.

Marica: Regret ca Mutu va lipsi de la nationala

Atancatul formatiei VfB Stuttgart, Ciprian Marica, regreta ca Adrian Mutu va rata primele meciul ale nationalei pentru EURO 2012, din cauza suspendarii de 9 luni.

"E important sa joci macar in amicale, jocurile te aduc in forma. Imi pare foarte rau ca va lipsi si de la nationala, este un jucator foarte valoros si ne-ar fi ajutat foarte mult", a declarat Ciprian Marica la Sport.ro

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Mutu depistat pozitiv, #Mutu dopat sibutramina, #Mutu suspendat dopaj , #dopaj