Mutu, pozitiv la un control antidoping si dupa meciul cu Lazio

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 17:34
4901 citiri
Mutu, pozitiv la un control antidoping si dupa meciul cu Lazio

Adrian Mutu a fost depistat pozitiv si in urma unui control antidoping efectuat dupa partida dintre Lazio Roma si AC Fiorentina, din Cupa Italiei.

Comitetul Olimpic Italian a anuntat, vineri, ca Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramina si dupa partida dintre Lazio Roma si AC Fiorentina, jucata pe 20 ianuarie, nu numai dupa cea cu FC Bari, din 10 ianuarie.

"Astazi (n.r. vineri), in urma examinarilor facute la Laboratorul din Roma, Adrian Mutu a fost din nou depistat pozitiv cu sibutramina, de data aceasta dupa partida Fiorentina - Lazio, jucata pe 20 ianuarie", se arata in comunicatul CONI.

Mutu, depistat pozitiv la un control antidoping

In partida cu Lazio, incheiata cu scorul de 3-2 pentru "violeti", atacantul roman a marcat doua goluri si a contribuit decisiv la marcarea celuilalt gol.

"E gata, s-a terminat cu Mutu! Cariera lui este incheiata daca l-au prins si a doua oara", a declarat presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, la Sport.ro.

Adrian Mutu a marcat 7 goluri in 6 meciuri jucate in acest an.

Tot vineri, Comitetul Olimpic Italian a anuntat oficial ca fotbalistul roman in varsta de 31 de ani va fi suspendat pana la solutionarea cazului.

Ce e sibutramina

Sibutramina este substanta activa care se gaseste in medicamentele de slabit, avand ca rol inhibarea apetitul. Aceasta afecteaza practic doi neurotransmitatori de la nivelul creierului: noradrenalina si serotonina. Neurotransmitatorii sunt niste substante chimice, depozitate in celulele nervoase si sunt implicati in transmiterea mesajelor acestea (ei sunt eliberati din celula nervoasa cand mesajul este transmis, dupa care sunt reabsorbiti de aceasta).

Asadar, sibutramina previne reabsorbtia, inapoi in celulele nervoase, ale celor doi neurotranmitatori (noradrenalina si serotonina) care sunt responsabili de o serie de procese la nivel cerebral, printre care si moderarea starii de spirit. Practic, sibutramina ajuta la reducerea greutatii corporale prin cresterea cantitatii de noradrenalina si serotonina care actioneaza liber la nivelul creierului, adica va induce senzatia de satietate in timp ce se consuma alimente in cantitati mici.

Acest medicament este prescris doar pentru persoane care nu au avut rezultate corespunzatoare prin folosirea metodelor conventionale de slabire: dieta si exercitiu fizic regulat.

O handbalista a evitat suspendarea desi a fost depistata cu sibutramina

Recent, Agentia Europeana pentru Medicamente (EMEA) a cerut suspendarea licentei pentru comercializarea pastilelor de slabit ce contin sibutramina, o substanta care poate provoca accidente cardio-vasculare.

Cel mai probabil, Adrian Mutu va solicita proba B si in acest caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Mutu depistat pozitiv, #Mutu pozitiv Lazio Fiorentina, #Mutu pozitiv control antidoping , #Fiorentina