Nastase afla pe 6 ianuarie daca va fi condamnat in dosarul "Zambaccian"

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 18:15
3654 citiri
Nastase afla pe 6 ianuarie daca va fi condamnat in dosarul "Zambaccian"

Completul de cinci judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis, joi seara, ca sentinta in cazul dosarului "Zambaccian" in care sunt judecati fostul premier Adrian Nastase si sotia sa va fi pronuntat pe data de 6 ianuarie.

Judecatorii au decis ca au nevoie de timp pentru a analiza si pentru a delibera cele scrise in dosar, pentru a-l reciti si pentru a analiza intregul caz, pentru a da astfel o hotarare definitiva.

Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Nastase, considera ca decizia de joi seara a ICCJ este una fireasca si corecta.

"Dupa opinia mea, instanta a luat o masura fireasca, corecta, astazi au fost dezbateri extrem de lungi, dar interesante, ne-am spus punctul de vedere, era nefiresc ca instanta sa se pronunte in acest moment, pentru ca au fost aduse foarte multe argumente. Sigur, asta nu depinde de noi, fiecare dintre cei cinci judecatori isi va spune punctul de vedere", a declarat Ion Cazacu, la Realitatea Tv.

Nastase: Sunt pregatit pentru achitare, unora le e teama ca as candida la prezidentiale

Fostul premier Adrian Nastase a declarat, joi seara, la iesirea de la audierile de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca este pregatit psihic pentru achitare, facand precizari si in legatura cu viitorul sau politic.

"Am resurse (sa ma intorc in politica - n.red.), dar nu am dreptul sa ma intorc. Dupa alegeri, s-a instaurat un nou regim politic, acel regim politic a hotarat sa faca un razboi cu trecutul si cu adversarii politici", a declarat Adrian Nastase.

"Unora le este teama ca as putea candida la alegerile prezidentiale de anul viitor, ceea ce spun ca nu este cazul", a adaugat fostul prim-ministru.

Zambaccian, ultimul termen: Procurorul vrea inchisoare cu executare pentru Adrian si Dana Nastase

Procurorul DNA a cerut in fata completului de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie inchisoare cu executare pentru Adrian si Dana Nastase in dosarul "Zambaccian".

Procurorii DNA solicita transformarea sentintei de inchisoare cu suspendare obtinuta de cei doi in fata completului de 3 judecatori in inchisoare cu executare pentru acuzatiile de mita, santaj si spalare de bani, plus conficarea foloaselor necuvenite de la soti.

Adrian Nastase, din nou in instanta cu dosarul "Zambaccian" (Video)

Avocatii sotilor Adrian si Daniela Nastase au facut, la inceputul lunii, o cerere de recuzare a presedintelui completului de cinci judecatori, Ionut Matei, vicepresedinte al ICCJ, pe motiv ca acesta s-a pronuntat in dosarul "Trofeul calitatii" si a stabilit o pedeapsa cu executare in cazul fostuluipremier.

La 30 martie 2012, in dosarul "Zambaccian", legat de modul in care sotii Adrian si Daniela Nastase au achizitionat bunuri provenind din China, fostul premier a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj, fiind achitat pentru luare de mita. Fostul presedinte PSD a fost trimis in judecata in mai 2010.

Sotia fostului prim-ministru, Daniela Nastase, a fost condamnata atunci tot la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru "participatie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamala", fiind achitata pentru complicitate la luare de mita si santaj.

Dosarul "Zambaccian" este al treilea dosar de coruptie pentru care Adrian Nastase a fost trimis in judecata de procurorii DNA. Acestia l-au acuzat pe fostul premier ca a primit 630.000 de euro mita de la Irina Jianu, pentru a o mentine pe aceasta in functia de inspector sef al Inspectoratului de Stat in Constructii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#amanare decizie Nastase, #decizie Adrian Nastase 6 ianuarie, #Adrian Nastase sentinta Zambaccian, #Nastase decizie Zambaccian, #verdict proces Nastase, #proces Nastase Zambaccian , #condamnat