Adrian Nastase, inca o infrangere in instanta

Luni, 05 Mai 2014, ora 11:37
7751 citiri
Adrian Nastase, inca o infrangere in instanta

Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins luni lui Adrian Nastase constestatia in care reclama ca i se tergiverseaza redactarea motivarii sentintei primite in dosarul Zambaccian.

Completul care a dezbatut luni contestatia lui Adrian Nastase a fost condus chiar de catre magistratul care a condus si completul care l-a condamnat pe fostul premier al Romanei, judecatorul Ionut Matei.

Adrian Nastase acuza ca, dupa patru luni de zile de la pronuntare, decizia nu are o motivare, desi legea obliga instantele sa faca acest lucru in cel mult 30 de zile.

Adrian Nastase a sesizat Inspectia Judiciara: Drepturile mele sunt incalcate grav

Contestatia lui Adrian Nastase a fost depusa pe 4 aprilie, iar primul termen de judecata fusese stabilit pentru 5 mai.

"In temeiul art. 524 alin. (4) C.proc.pen., solicit ca instanta care solutioneaza prezenta contestatie, sa dispuna ca judecatorul membru al completului de recurs ori magistratul-asistent, dupa caz, insarcinat cu redactarea deciziei, sa redacteze decizia de recurs de indata, si anume in termen de 5 (cinci) zile, asa incat decizia motivata si intregul dosar al cauzei sa fie trimise Tribunalului Bucuresti, in timp util pentru judecarea cererii de contopire a pedepselor la termenul urmator", se arata in contestatia lui Nastase publicata atunci pe blog.

Adrian Nastase are nevoie de aceasta motivare pentru ca Tribunalul Bucuresti sa judece cererea sa pentru contopirea pedepselor primite in dosarele "Zambaccian" si "Trofeul calitatii". In acest fel, Nastase ar putea face doar o perioada de inchisoare de aproximativ 8 luni.

Adrian Nastase se intoarce la inchisoare - condamnat definitiv in dosarul Zambaccian

Adrian Nastase a fost condamnat la inceputul lui ianuarie de ICCJ la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita in dosarul "Zambaccian". In 2012, fostul premier a primit doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii".

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...