Ziare.com

Adrian Nastase nu prezinta risc, de aceea nu a fost incatusat - ANP

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 16:09

   

Adrian Nastase nu prezinta risc, de aceea nu a fost incatusat - ANP
Administratia Nationala a Penitenciarelor spune ca Adrian Nastase a fost dus, miercuri, de la Penitenciarul Spital Jilava la Curtea de Apel Bucuresti fara catuse intrucat "mijloacele de imobilizare se aplica persoanelor private de libertate care prezinta risc pentru siguranta penitenciarului".

Reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor au facut aceste precizari dupa ce presa a relatat ca Adrian Nastase a fost adus fara catuse de la Penitenciarul Spital Jilava la Curtea de Apel Bucuresti, unde s-a judecat o contestatie a fostului premier.

Adrian Nastase trebuia sa poarte catuse? Avocat: Condamnatii sunt adusi incatusati

"Mijloacele de imobilizare se aplica persoanelor private de libertate care prezinta risc pentru siguranta penitenciarului si, cu aprobarea directorului penitenciarului, in cazuri justificate pentru celelalte persoane private de libertate pe timpul deplasarii de la mijlocul de transport la camera de arest si de la aceasta pana la boxa amenajata in sala de sedinta sau camera de audiere, putand fi scoase la solicitarea organului judiciar", se arata intr-un comunicat de presa al ANP.

ANP precizeaza ca, potrivit articolul 37 din Legea 275/2006 privind executarea pedepselor, persoanele condamnate pot fi temporar imobilizate, cu mijloacele din dotare, pentru a preveni un pericol real si concret, in urmatoarele situatii: pentru a impiedica evadarea sau actele violente ale detinutilor sau pentru a intrerupe actiunile de vatamare corporala a altei persoane sau a sa ori de distrugere a unor bunuri.

Cazurile care justifica, potrivit dispozitiilor legale, aplicarea mijloacelor de imobilizare sunt atunci cand detinutul "manifesta o stare vizibila de tulburare psihica, se autoraneste sau ameninta ca se va autorani in timpul pregatirii in vederea prezentarii sau pe timpul efectuarii deplasarii, pune in pericol viata sau integritatea corporala a membrilor personalului, a altor persoane private de libertate, a membrilor completului de judecata ori a altor persoane aflate in sediul institutiei sau refuza sa execute dispozitiile legale date de personalul din compunerea escortei cu privire la prezentarea in fata organelor judiciare", a precizat ANP.

Reprezentantii ANP mai spun ca administratia locului de detinere are obligatia ducerii la indeplinire a dispozitiilor organelor judiciare atunci cand se solicita prezentarea persoanelor private de libertate in fata acestora pentru efectuarea diferitelor acte procesuale.

Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii", a fost dus, miercuri dimineata, de la Penitenciarul Spital Jilava la Curtea de Apel Bucuresti, fiind citat intr-un dosar privind o contestatie la executarea pedepsei.

La intrarea in sediul Curtii de Apel Bucuresti, Adrian Nastase nu a facut declaratii, el spunand doar ca se simte mai bine. Nastase a fost aplaudat la intrarea in sala de judecata de unele dintre persoanele prezente.

La Curtea de Apel Bucuresti au venit sotia si fiul cel mare al lui Adrian Nastase, precum si rude si prieteni ai acestuia
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2513 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pai si Bombo prezinta risc

De raspandire a MTS.

 

Ce prevad regulamentele in acest sens?

Sau totul este la latitudinea gardienilor, ca asa si detentia se poate face la domiciliu ca nu-i "periculos".

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor