Adrian Nastase ramane avocat, a decis Consiliul Baroului Bucuresti

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 15:28
4807 citiri
Adrian Nastase ramane avocat, a decis Consiliul Baroului Bucuresti

Consiliul Baroului Bucuresti a decis, luni, ca Adrian Nastase nu va fi exclus din avocatura, in ciuda faptului ca acesta a fost condamnat la 2 ani de inchisoare pentru coruptie, din care a efectuat 8 luni.

Decizia a fost luata dupa mai multe amanari. Adrian Nastase a fost invitat de cateva ori sa se apere in fata colegilor sai avocati, dar nu s-a prezentat.

Consiliul Baroului Bucuresti a decis ca Adrian Nastase poate sa ramana avocat, apreciind ca faptele comise de fostul premier nu au afectat buna reputatie a profesiei sale, informeaza Realitatea TV.

Decizia nu este una definitiva, Uniunea Nationala a Barourilor putand sa o conteste. Un reprezentant al UNBR a declarat pentru Digi24 ca se asteapta motivarea Baroului Bucuresti si va fi analizata posibilitatea contestarii in instanta a acestei decizii.

Art 27.lit.d din Legea 51/1995 a profesiei de avocat, prevede incetarea calitatii de avocat "in cazul in care avocatul a fost condamnat definitiv pentru o fapta prevazuta de legea penala si care il face nedemn de a fi avocat, potrivit legii".

Totodata, art. 14, lit. a prevede ca este nedemn de a fi avocat "cel condamnat definitiv prin hotarare judecatoreasca la pedeapsa cu inchisoare pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei".

Macovei: Amanarea excluderii lui Nastase din Barou, o ofensa pentru avocatii care respecta legea

Adrian Nastase s-a autosuspendat in Baroul Bucuresti odata cu condamnarea in dosarul Trofeul Calitatii. In prezent, el mai are pe rol dosarul Zambaccian, al carui recurs se judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In prima instanta, fostul premier a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj, fiind achitat pentru luare de mita. Adrian Nastase este acuzat ca ar fi cerut favoruri materiale pentru a-l mentine in functie pe fostul consul al Romaniei in China, Ioan Paun.

DNA sustine ca, in perioada 2002-2004, Nastase ar fi primit in calitate de premier, in mod direct si prin intermediul sotiei sale, Dana Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 630.000 de euro.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...
Comentarii
grob
rank 5
In Romania nu-i justitie. E mascarada!