Avocatii lui Nastase cer ca executarea pedepsei cu inchisoarea sa fie amanata (Video)

Joi, 21 Iunie 2012, ora 12:41
1512 citiri
Avocatii lui Nastase cer ca executarea pedepsei cu inchisoarea sa fie amanata (Video)
Foto: B1 TV

Avocatii lui Adrian Nastase vor depune, in cursul dupa-amiezii de joi, o cerere prin care vor solicita ca executarea pedepsei cu inchisoarea in cazul fostului premier sa fie amanata.

"Vom depune azi, la pranz, o cerere de amanare a pedepsei in cazul lui Adrian Nastase", a declarat Ion Cazacu, unul dintre avocatii lui Nastase.

Cererea va fi depusa la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), singura care poate decide daca pedeapsa cu inchisoarea va fi amanata sau nu. In cerere, aparatorii lui Nastase vor invoca motive medicale.

Cazacu a adaugat ca echipa de aparatori se va reuni pentru a declansa alte proceduri in justitie. Avocatul a explicat ca executarea pedepsei ar putea fi amanata cu maximum 3 luni de zile.

"In situatii exceptionale se poate amana executarea pedepsei. Este vorba de o amanare trei luni, dar daca sunt folosite si alte argumente in cerere, instanta poate avea in vedere si alt termen. Cererea pe care o sa o formulam poate primi o amanare de maximum 3 luni", a declarat Cazacu.

Conform unor surse, cei doi politisti care au dus mandatul de punere in executare si care au fost martorii tentativei de suicid, sunt audiati la aceasta ora. Si membrii familiei Nastase ar urma sa fie audiati.

Adrian Nastase s-a impuscat in gat - avocatii cer amanarea executarii pedepsei LIVE

Fostul premier Adrian Nastase este internat la sectia de terapie intensiva a Spitalului de Urgenta Floreasca si a fost operat, joi dimineata, in contextul in care s-a impuscat in zona gatului cu un pistol.

Nastase ar fi incercat sa se sinucida dupa ce, miercuri, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) l-a condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Klaus Iohannis, propus oficial de România pentru funcția de șef al NATO. Anunțul făcut de un corespondent la Casa Albă
Klaus Iohannis, propus oficial de România pentru funcția de șef al NATO. Anunțul făcut de un corespondent la Casa Albă
România a anunțat în mod oficial aliații NATO că îl propune pe președintele Klaus Iohannis pentru funcția de secretar-general al NATO, au transmis surse guvernamentale pentru G4Media.ro....
Marcel Ciolacu anunță deblocarea a peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar și asistență socială
Marcel Ciolacu anunță deblocarea a peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar și asistență socială
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat în şedinţa de Guvern de joi, 22 februarie, că a decis să deblocheze peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi al asistenţei sociale. Decizia, spune...
#Adrian Nastase amanare executare inchisoare, #cerere amanare inchisoare Nastase, #Adrian Nastase tentativa sinucidere, #Adrian Nastase impuscat gat , #condamnat