Avocatul lui Adrian Nastase se asteapta la inca o amanare

Luni, 06 Ianuarie 2014, ora 12:12
3738 citiri
Avocatul lui Adrian Nastase se asteapta la inca o amanare

Avocatul lui Adrian Nastase a declarat luni dimineata, in asteptarea sentintei in dosarul Zambaccian, ca se asteapta la inca o amanare a deciziei magistratilor, aceasta desi clientul sau este pregatit si in acest moment sa primeasca decizia.

Avocatul Ion Cazacu sustine ca judecatorii nu ar fi avut timp sa studieze cu atentie dosarul foarte stufos din cauza mini-vacantei de sarbatori.

"Este posibil sa se amane inca o data pronuntarea pentru ca totusi nu au trecut inca sarbatorile de iarna. Nu cred ca judecatorii s-au ocupat in acest timp de acest dosar. Sunt zeci de volume care trebuie analizate. La un asemenea dosar nu trebuie sa se bazeze doar pe pledoariile procurorilor sau pe cele ale avocatilor. Datele din dosar trebuie analizate. Judecatorii trebuie sa verifice in mod personal elementele din acest dosar", a declarat Ion Cazacu la Digi24.

Emotii mari pentru Nastase inainte de pronuntarea sentintei: O viata cu greseli e mai onorabila (Video)

Intrebat despre cum vede cererea procurorului pentru o pedeapsa cu executare, acesta a raspuns ca o astfel de cerere este legala.

"Este opinia procurorului si bineinteles a DNA ca solutia data in acest caz la procesul de fond nu ar fi fost corespunzatoare. Legal, ei au acest drept, sa ceara aceasta solutie. Au dreptul sa ceara o sporire a pedepselor", a continuat Ion Cazacu.

Pronuntarea sentintei a mai fost amanata o data, in 19 decembrie, atunci cand a avut loc si ultimul termen in proces.

Dosarul Zambaccian este al treilea dosar de coruptie pentru care Adrian Nastase a fost trimis in judecata de procurorii DNA. Acestia l-au acuzat pe fostul premier ca a primit 630.000 de euro mita de la Irina Jianu, pentru a o mentine pe aceasta in functia de inspector sef al Inspectoratului de Stat in Constructii.

Fostul premier a fost trimis in judecata in mai 2010. Pe 30 martie 2012, completul Curtii Supreme l-a condamnat pe Adrian Nastase la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj, decizie la care procurorii au facut recurs. Totodata, Nastase a fost achitat pentru infractiunea de luare de mita, decizii la care procurorii au facut recurs ce urma sa fie judecat la 3 iunie.

Si Dana Nastase a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru folosirea de acte vamale false, ulterior fiind achitata pentru complicitate la luare de mita si santaj.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Ion Cazacu proces Nastase, #dosar Zambaccian amanare sentinta, #pronuntare magistrati proces Nastase avocat , #condamnat