Cinci femei l-au condamnat pe Nastase - Vezi cine sunt

Joi, 21 Iunie 2012, ora 08:52
8210 citiri
Cinci femei l-au condamnat pe Nastase - Vezi cine sunt

Completul care l-a condamnat, miercuri, pe Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare este format din judecatoarele Livia Stanciu (presedinte al instantei supreme), Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitrascu si Ioana Alina Ilie.

Procurorul de sedinta, adica reprezentantul DNA, a fost tot femeie - Elena Matiesescu, scrie Gandul.

Adrian Nastase si ceilalti co-inculpati au fost aparati in instanta de o echipa de avocati formata din Lucian Bolcas, Ion Cazacu, Viorel Ros, Gabriela Ghita, Adrian Horia Miclescu, Alexandru Chiciu, Nineta Anghelina si Gheorghita Mateut.

Adrian Nastase a incercat sa se sinucida: s-a impuscat in gat si va fi operat

Judecatoarea Livia Doina Stanciu este cea care a condus completul de judecata. Livia Stanciu este si presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie din 2010. In perioada 2004-2010, a activat ca judecator al ICCJ la Sectia Penala pe care a si condus-o intre 2007-2008.

In perioada 1994-2004, a fost judecator la Tribunalul Galati si la Curtea de Apel Galati. Timp de 14 ani, in perioada 1980 - 1994, Livia Stanciu a activat ca si procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Galati.

Presa a relatat ca Livia Stanciu a prezidat completul de judecata care a decis cercetarea in libertate a doi sefi de servicii secrete si a omului de afaceri Puiu Popoviciu. De asemenea, Stanciu a decis condamnarea primarului PDL de Ramnicu Valcea Mircia Gutau.

Avocatul Ion Cazacu: Adrian Nastase este constient si va lupta pentru viata lui

Maricela Cobzariu a fost promovata la curtea suprema in decembrie 2011, dupa ce anterior a activat ca judecator la Tribunalul Bacau. In CV-ul sau, Cobzariu sustine ca, inainte sa fie judecator, a lucrat ca jurnalist.

Judecatoarea Cobzariu este si doctorand in Drept International Public la Institutul de Istorie, Stat si Drept al Academie de Stiinte a Moldovei.

Judecatoarea Sofica Dumitrascu a promovat la instanta suprema in 2009. Sofica Dumitrascu a facut parte din completul care, in decembrie 2011, a dispus achitarea lui Adrian Nastase in dosarul Matusa Tamara. Dumitrascu este judecatoarea care, in 2006, l-a eliberat din arest pe Omar Hayssam, condamnat in final, in lipsa, la 20 de ani de detentie, pentru implicare in rapirea a trei reporteri la Bagdad.

Presa a relatat ca, in anul 2000, Sofica Dumitrascu a decis eliberarea din arest a kurdului Meh-met Fatih Kesser, acuzat de spalare de bani. In urma scandalului iscat dupa decizie, Sofica Dumitrascu a parasit magistratura si, pana in 2005, a activat ca avocat. Din 2005 pana in 2009 a fost judecator la Curtea de Apel Bucuresti.

Judecatoarea Ioana Alina Ilie a promovat la Curtea Suprema in decembrie 2011. Anterior a fost judecator la Curtea de Apel Bucuresti, Tribunalul Bucuresti, Judecatoria Sector 3 si Judecatoria Brasov. Potrivit CV-ului oficial, Ioana Alina Ilie a lucrat ca inspector la Inspectia Judiciara a CSM.

Judecatoarea Florentina Dragomir a promovat la ICCJ in 2011. Din 2009 pana in 2011, a activat ca judecator la Curtea de Apel Bucuresti. Anterior a fost procuror la Parchetul General. Aici a detinut si functia de inspector general in cadrul Directiei Inspectie Judiciara a CSM.

Citeste si:
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat Nicolae Ciucă a avut duminică, 24 octombrie, discuţii pentru formarea unei majorități parlamentare cu echipe ale PNL şi UDMR, în prezenţa lui Florin Cîţu şi Kelemen...
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Radio România a transmis duminică, 24 octombrie, că investighează circumstanțele în care a fost modificat un articol postat pe 22 iunie 2018 pe site-ul oficial al instituției de presă, care...
Sursa: Ziare.com