Ziare.com

Adrian Nastase, inca o infrangere in instanta

de Alex Varzaru
Luni, 05 Mai 2014, ora 11:37

   

Adrian Nastase, inca o infrangere in instanta
Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins luni lui Adrian Nastase constestatia in care reclama ca i se tergiverseaza redactarea motivarii sentintei primite in dosarul Zambaccian.

Completul care a dezbatut luni contestatia lui Adrian Nastase a fost condus chiar de catre magistratul care a condus si completul care l-a condamnat pe fostul premier al Romanei, judecatorul Ionut Matei.

Adrian Nastase acuza ca, dupa patru luni de zile de la pronuntare, decizia nu are o motivare, desi legea obliga instantele sa faca acest lucru in cel mult 30 de zile.

Adrian Nastase a sesizat Inspectia Judiciara: Drepturile mele sunt incalcate grav

Contestatia lui Adrian Nastase a fost depusa pe 4 aprilie, iar primul termen de judecata fusese stabilit pentru 5 mai.

"In temeiul art. 524 alin. (4) C.proc.pen., solicit ca instanta care solutioneaza prezenta contestatie, sa dispuna ca judecatorul membru al completului de recurs ori magistratul-asistent, dupa caz, insarcinat cu redactarea deciziei, sa redacteze decizia de recurs de indata, si anume in termen de 5 (cinci) zile, asa incat decizia motivata si intregul dosar al cauzei sa fie trimise Tribunalului Bucuresti, in timp util pentru judecarea cererii de contopire a pedepselor la termenul urmator", se arata in contestatia lui Nastase publicata atunci pe blog.

Adrian Nastase are nevoie de aceasta motivare pentru ca Tribunalul Bucuresti sa judece cererea sa pentru contopirea pedepselor primite in dosarele "Zambaccian" si "Trofeul calitatii". In acest fel, Nastase ar putea face doar o perioada de inchisoare de aproximativ 8 luni.

Adrian Nastase se intoarce la inchisoare - condamnat definitiv in dosarul Zambaccian

Adrian Nastase a fost condamnat la inceputul lui ianuarie de ICCJ la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita in dosarul "Zambaccian". In 2012, fostul premier a primit doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6532 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
24 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da-mi si mie un exemplu de sentinta definitiva

...fara motivare! Nu din alea date de comunisti, inainte de '89.

 

 

Chiar ezistă juștiție in Romania?

Această gașcă supranumită "complet" ar trebui urgent aruncată intr-o ocnă de sare. Ce tupeu are această gașcă. Ce-i aia respectul justiției? pt asta Năstase nu poate acționa la CEDO pt că această gașcă nu vreau să redacteze condamnarea lui Năstase.Cu alte cuvinte gașca il poate ține in pușcărie toată viața. C'așa vrea ea.Comuniști.

 

 

Ce fel de Justitie este asta!?

Sa te arunce dupa gratii, dar fra sa motiveze hotarirea. Eventual, daca se poate, sa o dea dupa ce ai executat pedeapsa, ca in cazul Babiuc. Cei ce trebuie sa imparta dreptatea au frinturi masive de logica, incit cel mai bine ar fi sa desfiintam aceasta justitie si sa ne intoarcem la Tribunalul inteleptilor.

 

 

Dragul meu,

noi am distrus injustitia.Nastase este un hotz dovedit,un gainar cum bine spune un mare politician.

 

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor