Ziare.com

De ce a primit Adrian Nastase spor de pedeapsa de 6 luni (Video)

Marti, 22 Iulie 2014, ora 13:11

   

De ce a primit Adrian Nastase spor de pedeapsa de 6 luni (Video)
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a acordat un spor de sase luni de pedeapsa lui Adrian Nastase pe motiv ca infractiunile comise de acesta sunt grave si prezinta un pericol social ridicat, iar functiile politice detinute de fostul premier ar fi trebuit sa-i impuna o conduita "integra".

CAB a dat publicitatii marti motivarea deciziei din 24 iunie, prin care instanta a hotarat ca la cei patru ani de inchisoare primiti de Adrian Nastase in dosarele "Zambaccian" si "Trofeul calitatii" sa se adauge sase luni ca spor de pedeapsa, astfel incat acesta va executa in final patru ani si sase luni de inchisoare.

Adrian Nastase mai primeste 6 luni de inchisoare (Video)

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti considera ca magistratii de la Tribunalul Bucuresti au tinut seama, atunci cand nu au fost de acord cu sporul de pedeapsa, doar de circumstantele personale ale lui Nastase si nu de infractiunile comise.

"Prima instanta a dat eficienta numai circumstantelor personale ale petentului, referindu-se la lipsa antecedentelor penale, la atitudinea acestuia fata de membrii familiei sale, la nivelul de pregatire culturala si politico-ideologica, la conduita sa dupa comiterea faptelor, concretizata in prezentarea in fata organelor de urmarire penala si instantelor de judecata, nesustragerea de la urmarire penala sau de la judecata, buna conduita ulterioara savarsirii ultimei fapte, prezentarea sa in vederea inceperii executarii pedepsei aplicate prin ultima hotarare de condamnare, precum si varsta inaintata.

Nesustragerea de la urmarire penala, de la judecata si de la executarea pedepselor nu poate constitui un criteriu care sa fie avut in vedere la stabilirea pedepsei rezultante in cazul contopirii, ci reprezinta o conduita normala, pe care orice persoana aflata sub imperiul unor proceduri de natura penala trebuie sa o aiba, in caz contrar existand sanctiuni distincte prevazute de lege", se arata in motivare.

Curtea de Apel considera ca trebuie luate in considerare infractiunile comise de Nastase si functiile politice detinute de acesta.

"Nu trebuie ignorat nici faptul ca infractiunile pentru care a fost condamnat petentul sunt infractiuni grave, caracterizate printr-un pericol social ridicat si anume, infractiuni de coruptie si asimilate infractiunilor de coruptie, comise tocmai in considerarea functiilor pe care petentul le detinea-presedinte de partid, respectiv prim-ministru, functii de o deosebita importanta si care impun o conduita integra.

De aceea, elementele amintite de judecatorul fondului privind latura profesionala si culturala a personalitatii petentului, nu pot fi considerate ca avand un caracter pozitiv, intrucat, cu atat mai mult, o persoana cu o astfel de pregatire, aflata in inalte functii politice si publice, ar trebui sa fie un exemplu de probitate pentru societate", mai spun magistratii.

Adrian Nastase a fost condamnat pe 6 ianuarie 2014 de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trei ani pentru santaj in dosarul "Zambaccian". De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii", din care a efectuat opt luni de detentie, fiind eliberat conditionat.

In dosarul "Zambaccian", Adrian Nastase a fost acuzat ca a primit de la fostul sef al ISC Irina Jianu, in perioada 2002-2004, in mod direct si prin intermediul sotiei sale, Dana Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 600.000 de euro, constand in bunuri importate din China si contravaloarea unor lucrari efectuate la imobilele din localitatea Cornu si Bucuresti.

In dosarul "Trofeul calitatii", Adrian Nastase a fost acuzat ca in anul 2004 s-ar fi folosit de "influenta sau autoritatea functiei de presedinte al unui partid" pentru organizarea unui simpozion intitulat "Trofeul calitatii in constructii" cu scopul strangerii unor sume de bani destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, la care urma sa participe.


Sursa: AGERPRES

Articol citit de 4556 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Titlul trebuia sa sune asa:

"De ce a primit Adrian Nastase spor de pedeapsa de 6 NUMAI luni"

Restul de 100 de ani, unde-i?...

 

De ce a primit Adrian Nastase spor de pedeapsa de 6 luni

fiindca justitia nu functioneaza inca la parametri optimi.
daca functiona, mai erau doi de zero dupa sasele acela

 

i-a primit pentru ca merita

a pus romania pe butuci. toata gasca fesenista incluzandul pe basescu ar trebui sa fie condamnati pentru subminarea economiei nationale.

 

Macar de ar executa

Daca tot le-a primit sa le si execute pana in ultima secunda a pedepsei pronuntate de tribunal.

 

De ce a primit Adrian Nastase spor de pedeapsa de 6 luni?

Fiindca merita!
Intotdeauna, cei care merita, primesc.
O sa vedeti ce va primi si Felix, altul care este plin de merite.

 

Raspunsu e simplu

A inceput sa-i placa si s-a cerut singur,sau din cauza purtarii exemplare, a fost rasplatit....nu e rau e pe drumu bun,sper sa inteleaga ceva din viata....

 

Basescu are cheile justitziei!

L-a pedepsit pe Nastase la ordinul Rusiei, la ordinul lui Putin!
Rusia a pierdut Romania ca zona de influentza, cu grane, minereuri, mobila, etc.
Romania probabil va fi o tzinta, ca razbunare!

 

Aiureli, Maxi !

Iar fabulezi, mai treci pe la psihiatru !

Nastase a bagat Romania in NATO!

O pierdere rusinoasa, dureroasa pt Rusia!
Gestul nu a ramas nepedesit!
Locotenentul KGB in Romania, cel care si-a cumparat mosia de la NANA cu bani de la Gazprom, a executat ordinul primit de la Putin!

maxi fa o favoare umanitatii du-te plimbate in parc cu nepotii

tu si basistii aveti ceva in comun pro.stia. dati din papagal asa fara noima.

Bravo nasTase..Bravo..!!!!

Bravo nasTase..Bravo..!!!!Nu pot sa nu-l felicit pe acest tov Nastase care pt merite deosebite si cursurile de specializare pt detinutii de la Jilava..primeste o recompensa..inca sase luni de detentie.Se vede ca Justitia lucreaza incet dar sigur.S-ar putea ca este nevoie sa-i faci loc si lui Voiculescu si gasca!!!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor