Editorial: Dar si ce Canal i se pregateste lui Basescu...

Autor: Cristian Mihai Chis
Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 16:23
3292 citiri
Editorial: Dar si ce Canal i se pregateste lui Basescu...

Indiferent cat de profund s-ar fi instalat democratia in mintea cuiva decis sa o absoarba cu toata fiinta si cat de tare si-ar dori sa traiasca sperand ca mecanismele acesteia se pot desavarsi, o stire precum condamnarea lui Adrian Nastase cu executare este un eveniment care face gandul sa zboare la perioada de dupa plecarea lui Traian Basescu de la Cotroceni.

Dosarul "Flota", plus alte vaporase pe care desigur ca actualii gestionari ai Opozitiei le vor desprinde de pe fundul marii pentru a-l trage definitiv pe actualul presedinte la cheu, au fost luni categorii pe care le-am auzit pe buzele multora. Si, desi in privinta mesajului, Crin Antonescu si Victor Ponta au dat nastere primei fracturi reale, de substanta a aliantei lor, deoarece liberalul isi doreste ca Nastase sa faca un pas in spate (dar Voiculescu?) - condamnarea vine la tanc - mentalitatea in privinta categoriei "dosar politic" nu-i separa prea tare.

Chiar daca as presupune ca motivele pentru care Traian Basescu va aparea, la un moment dat, in boxa acuzatilor sunt inventate, nu aceasta este cea mai semnificativa latura a paradigmei. Cred, intr-un coltisor al sufletului, ca Justitia are puterea sa-si depaseasca handicapul.

Insa atitudinea Opozitiei, chiar daca liderii acesteia nu si-au dorit-o, devoaleaza mentalitatea politicianului in materie de separatie a puterilor in stat: DNA este bratul lung al Puterii. Si ma face sa ma intreb daca, odata ajunsi la butoane, vor avea taria sa renunte sa mai lipeasca acest arcus pe strunele unui popor atat de sentimental.

Nici gand! Pentru cine nu-si aminteste, procurorii anticoruptie sunt inventia lui Adrian Nastase, care, silit de raportorii UE pe Justitie, a infiintat o institutie menita sa le inchida gura. Cate dosare de spaga a trimis pe masa judecatorilor celebrul Amarie?

Vazand, acum, cat sange poate curge din grumaji din cauza unui dosar de coruptie, sefii Opozitiei, care nu au aratat pana acum o constiinta verticala, au si mai multe motive sa castige alegerile. Ca sa-l lege pe Traian Basescu.

Ca discursul actualilor lideri ai Puterii va semana in 2015 cu cel al lui Ponta n-am niciun dubiu. Presedintele de acum va fi victima unor dosare politice pentru simplul motiv ca fiecare legislatura trebuie sa aiba Canalul ei.

Desigur ca rationamentul de mai sus arata, totodata, convingerea mea ca procurorii si anumiti judecatori actioneaza la comanda lui Traian Basescu. Imi doresc atat de mult sa nu fie asa incat ma doare capul. Sa nu pierdem insa din vedere ceva: tipul condamnat in dosarul "Trofeul calitatii" este Nastase!!

Ce dovada am ca magistratii servesc intereselor politice? N-am decat una indirecta: lupta pentru schimbarea lui Daniel Morar.

Citeste si:
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Peste 130 milioane de euro au fost alocate marilor consumatori de energie, a anunțat miercuri, 8 decembrie, Ministerul Energiei. Ministrul de resort, Virgil Popescu, dă asigurări că vom...