Emotii mari pentru Nastase inainte de pronuntarea sentintei: O viata cu greseli e mai onorabila (Video)

Luni, 06 Ianuarie 2014, ora 07:38
6192 citiri
Emotii mari pentru Nastase inainte de pronuntarea sentintei: O viata cu greseli e mai onorabila (Video)

Luni este o zi extrem de importanta pentru Adrian Nastase. El si sotia sa vor afla sentinta data de magistratii Inaltei Curti in dosarul Zambaccian.

Anul trecut, pe 19 decembrie, a avut loc ultimul termen in procesul care l-ar putea baga pe Adrian Nastase din nou dupa gratii. La finalul sedintei de judecata, megistratii au anuntat ca amana pronuntarea sentintei pentru 6 ianuarie.

Duminica, Adrian Nastase a publicat pe blogul sau o postare in care aminteste de toate semnificatiile religioase ale zilei de 6 ianuarie. Fostul premier vorbeste despre Botezul Domnului si despre Ajunul Craciunului de rit vechi. La final, Nastase aduce in discutie si asteptarea sentintei finale. "Maine va fi anuntata si sentinta in dosarul 'Zambaccian'. Daca as fi cinic, as spune ca pare a exista o legatura stransa intre justitie si sarbatorile religioase, mai ales in ceea ce priveste Craciunul - de rit vechi sau nou...", a scris Adrian Nastase pe blog.

Nastase afla pe 6 ianuarie daca va fi condamnat in dosarul "Zambaccian"

De asemenea, in contextul unei retrospective in mediu virtual, Adrian Nastase a multumit tuturor vizitatorilor de pe blogul sau si a mentionat, fara nicio aparenta legatura cu sentinta pe care o va afla luni, ca o viata in care faci greseli e mult mai onorabila.

"Nu imi aduc aminte cine a spus ca oamenii intelepti calatoresc pentru a se descoperi pe ei insisi. Calatoriile mele in lumea virtuala au avut - cred - si acest rezultat. Datorita voua, datorita lucrurilor pe care le-am aflat, datorita controverselor sau chiar polemicilor la care am asistat sau la care am participat.

In plus, mi-am adus, in prezent, amintiri (impliniri, regrete, greseli) legate de diverse evenimente, unele din ele inca bine ascunse. Sigur, asa cum afirma Bernard Shaw, o viata in care faci greseli nu numai ca este mult mai onorabila, dar este si mult mai folositoare decat una petrecuta fara sa faci nimic. Sper sa fiti de acord...", a mai scris fostul ministru pe blog.

Nastase: Sunt pregatit pentru achitare, unora le e teama ca as candida la prezidentiale

Dosarul Zambaccian este al treilea dosar de coruptie pentru care Adrian Nastase a fost trimis in judecata de procurorii DNA. Acestia l-au acuzat pe fostul premier ca a primit 630.000 de euro mita de la Irina Jianu, pentru a o mentine pe aceasta in functia de inspector sef al Inspectoratului de Stat in Constructii.

Fostul premier a fost trimis in judecata in mai 2010. Pe 30 martie 2012, completul Curtii Supreme l-a condamnat pe Adrian Nastase la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj, decizie la care procurorii au facut recurs. Totodata, Nastase a fost achitat pentru infractiunea de luare de mita, decizii la care procurorii au facut recurs ce urma sa fie judecat la 3 iunie.

Si Dana Nastase a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru folosirea de acte vamale false, ulterior fiind achitata pentru complicitate la luare de mita si santaj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Adrian Nastase asteptare sentinta, #Adrian Nastase viata greseli onorabila, #Adrian Nastase sentinta dosarul Zambaccian , #condamnat