Exclusiv: Nastase renunta la postul din Parlament: Basescu devine mic-pitic

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 16:42
9673 citiri
Exclusiv: Nastase renunta la postul din Parlament: Basescu devine mic-pitic

Fostul premier Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii", a declarat, in exclusivitate pentru Ziare.com, ca a decis sa nu mai candideze pentru un nou mandat de vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

"Am decis, tinand seama de aceasta situatie, sa nu-mi mentin candidatura pentru postul de vicepresedinte al Camerei Deputatilor pentru a nu crea discutii inutile", ne-a spus Adrian Nastase.

"Pentru a nu crea discutii inutile, cred ca nu am nevoie sa rezolv o problema de orgoliu prin aceasta candidatura", a adaugat presedintele Consiliului National al PSD.

El s-a declarat "absolut convins" ca unii dintre colegii sai ar fi dorit sa-l propuna din nou pentru aceasta functie in Parlament.

Nu fac pasi inapoi in razboiul cu Basescu

Adrian Nastase a mai spus ca nu are de gand sa faca "pasi inapoi", precizand ca se afla intr-un razboi cu presedintele Traian Basescu, pe care s-a aratat convins ca il va castiga.

"Eu nu fac pasi inapoi, in ideea unui meci continuu cu Traian Basescu. Scorul e 1 la 1, dar tot eu castig in cele din urma, el are 10% in increderea populatiei", a afirmat Nastase, pentru Ziare.com.

Intrebat cum se va manifesta aceasta victorie, Adrian Nastase a raspuns: "Se va manifesta prin faptul ca cel care mi-a spus mie ca voi deveni tot mai mic a devenit el mic-pitic".

Despre declaratia de acum cateva zile a liderului PNL, Crin Antonescu, cel care spusese ca Adrian Nastase ar trebui sa faca "pasi inapoi" in cazul unei condamnari, fostul premier a precizat ca aceasta a fost inainte de decizie.

"Dupa, a spus ca e vorba despre o decizie a PSD, sunt doua lucruri distincte", a completat Nastase.

Condamnare la doi ani cu executare

Fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat, luni, la doi ani de inchisoare, in urma acuzatiilor potrivit carora si-a finantat campania electorala din fondurile colectate in cadrul simpozionului "Trofeul Calitatii", organizat de Inspectoratul de Stat in Constructii.

Magistratii Inaltei Curtii de Casatie si Justitie au decis si ca lui Adrian Nastase sa ii fie interzise anumite drepturi, pentru o perioada de trei ani. De asemenea, instanta a dispus confiscarea a aproape 40.000 de lei. Sentinta nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs.

Ce spune Nastase

"Practic, dupa primul dosar, in care s-a pronuntat achitarea, presiunile asupra judecatorilor de la Inalta Curte au fost imense. Nu din partea mea, ci din partea celor care au orchestrat dosarul. Ganditi-va ca Daniel Morar e in campanie electorala sa i se prelungeasca mandatul. Daca s-ar fi dat achitare, ar fi fost un dezastru pentru DNA. Batalia e intre DNA si judecatorii de la Inalta Curte", a declarat Adrian Nastase dupa anuntarea sentintei.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Nastase renunta post, #Nastase vicepresedinte Camera, #Nastase scor razboi Basescu, #Nastase Basescu mic pitic , #condamnat