Ziare.com

Grajdan, trimis in judecata pentru favorizarea infractorului Adrian Nastase

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 16:10

   

Grajdan, trimis in judecata pentru favorizarea infractorului Adrian Nastase
Adrian Constantin Grajdan, fostul sef al Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) care a incercat sa influenteze decizia judecatorilor in dosarul "Trofeul Calitatii" trimitand o adresa conform careia institutia nu se mai constituie parte civila pentru ca nu a fost prejudiciata, a fost trimis in judecata.

Grajdan este acuzat de savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului, se arata intr-un comunicat remis presei de DNA. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca la data de 22 mai 2012, inculpatul Balaban Grajdan Constantin Adrian, in calitate de inspector general al I.S.C., a emis catre Inalta Curte de Casatie si Justitie o adresa prin care I.S.C. contesta existenta prejudiciului in cauza penala aflata in curs de judecare privind pe inculpatii Irina Paula Jianu, Gasparovici Diana, Nastase Adrian, Popovici Bogdan, Popovici Marina Ioana, Mihail Cristian Vasile.

"Inculpatul a emis aceasta adresa la numai doua zile de la numirea sa in functie si inainte de preluarea efectiva a atributiilor specifice functiei de inspector general al I.S.C. De asemenea, documentul a fost emis cu incalcarea dispozitiilor legale, a normelor interne privind circuitul documentelor si intr-un sens contrar intereselor legitime ale I.S.C.", se mai arata in comunicatul DNA.

Mai mult, procurorii susint ca Grajdan a premeditat savarsirea infractiunii, deoarece primele ordine emise de acesta in calitatea sa de inspector general al ISC vizau exclusiv facilitarea transmiterii catre instanta a acestei adrese prin care ii favoriza pe inculpatii judecati de instanta suprema.

Conform documentului semnat de inculpat, in cauza penala respectiva, I.S.C. nu ar fi inregistrat nici un prejudiciu financiar - contabil si nu s-ar fi putut constitui parte civila in procesul penal, invocand in sprijinul afirmatiilor facute, printre altele, un Raport al Curtii de Conturi pentru anul 2004 care nu exista.

In acel dosar, prin Sentinta penala nr. 176 din 30 ianuarie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie ii obligase pe inculpatii Nastase Adrian, Jianu Paula Irina, Gasparovici Diana, Popovici Mariana Ioana, Popovici Bogdan in solidar cu SC EUROGRAFICA SRL la 3.337.452,5 lei (RON) despagubiri civile catre ISC si respectiv pe inculpatii Jianu Paula Irina, Gasparovici Diana, Popovici Mariana Ioana, Popovici Bogdan in solidar cu partea responsabila civilmente SC A ROND SRL si inc. Vasile Mihai Cristian in solidar cu partea responsabila civilmente SC EUROGRAFICA SRL la 3.143.931,9 lei (RON) cu titlu de despagubiri civile.

In aceste conditii, adresa emisa de Balaban Grajdan Constantin Adrian crea premisele administrarii de probe suplimentare si venea in sprijinul apararii inculpatilor. Efectele acestui document au fost inlaturate ca urmare a adresei de revenire transmisa de catre I.S.C.

Ulterior, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul de 5 judecatori a dispus condamnarea inculpatilor si obligarea acestora la plata de despagubiri civile catre I.S.C. in cuantumul sumelor mentionate mai sus.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3407 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toarasi, fiti VIGI danu LENTI, vrasmasu iecu ochii pa noi sia sculta

toce scrim noi aicea despre ifractori !

In tara mea sunt văi si munti si flori,
Si diamante,
Si sunt sticleti atat de multi in capete savante !…
Poetii ritmului sărac slăvesc albastrul zării,
Si creste-atat de mult spanac pe lanurile tării.

In tara mea sunt tei si plopi,
Si zarea-i diafană,
Si-n tara mea jandarmi si popi iau lefuri de pomană;
Si-n tara mea sunt flori de myrt,
Principiu sau idee,
Sunt vorbe de păstrat in spirt, expuse prin muzee.

Din larg de cranguri vin zefiri si tuturor dau veste
Că-n tara mea sunt trandafiri si fete
Că-n poveste,
Idile nasc si se desfac subt luminis de lună,
In tara mea onoarea-i fleac si dragostea
Minciună.

Si-n tara mea sunt multi părinti ce plang morminte
Multe …
Si pribegesc scrasniri din dinti …
Dar cine să le-asculte,
Cand e minciuna pe amvon si nedreptatea-i lege,
Cand guvernantii-s de carton
Si nepăsarea Rege ?

(“Varfuri de spadă “- In tara mea - de Ion Pribeagu)

 

O sa ramanem

fara sapun pe piatza.

 

" O sa ramanem fara sapun pe piatza. "

:-)))))
[ Vorbeste cu tanti Ilie, c-o mai avea o laditza cu d'ala finutz, savon vert ;-)].

grajda nu a sarit la cap,si isi va rupe ...gatul!!!!

urma scapa turma..de banditi!!!!

 

Ce nu știe șleahta limitaților oranjați...poate va ști...

Grăjdan, trimis in judecată. Dacă nu este găsit vinovat, Năstase poate caștiga la CEDO.

Conform documentului semnat de Grăjdan, Inspectoratul nu ar fi inregistrat vreun prejudiciu financiar – contabil si nu s-ar fi putut constitui parte civilă in procesul penal. Dacă DNA nu va dovedi că directorul ISC l-a favorizat pe Năstase prin sesizarea lui, Instanța care l-a condamnat pe fostul premier poate fi acuzată că nu a administrat corespunzător probele in dosarul Trofeul Calității. Prejudiciul invocat de instanță poate fi pus sub semnul intrebării, după o rejudecare a probei inaintată de Grăjdan, care va deveni una legitimă după un verdict in favoarea sa.

 

 

Superb!

Infractorul Adrian Nastase! Superb! In sfirsit ii spune si cineva numele cu tot cu titulatura astuia. Nu de alta, dar cind s or gindi usl-asii sa ii faca statuie dupa ce moare, sa nu uite si titulatura asta, ca sa stie ai mici adevarata istorie si locul lui in ea.

 

Ziaru' lu Base, ca altfel nu il "cita" nimeni cu ..

.. doctoratu' in Drept.
:-))) ... Ls'ca vine Kiatra si te umple cu "infractori"..

grajdaru Grajdan iese la interval !

---------------------

 

Intra, nu iese.

;-)
Ia-i repede pistolu' cu apa al lu' nepotu-su, ca altfel se mai impushca si asta.

iese , nu intra !

la ei e invers !
ei intra pe-afara si ies in puscarei !
la astia din PSD e invers !
daca nu ma crezi , intreba-l pe Vanghelie !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor