"Martirul din Zambaccian" - Adrian Nastase cel Mare si Sfant (Opinii)

Duminica, 24 Iunie 2012, ora 11:02
9564 citiri
"Martirul din Zambaccian" - Adrian Nastase cel Mare si Sfant (Opinii)
Foto: adriannastase.ro

Adrian Nastase a intrat in istorie si acolo va ramane cu siguranta. Va fi pus pe locul martirului care nu a ezitat sa-si puna viata in pericol, pentru a apara niste principii de drept si justete umana.

Va ramane in mintea romanilor drept omul care s-a luat la tranta cu sistemul, cu Basescu "jucatorul", reusind sa atraga atentia asupra deficientelor care caracterizeaza sistemul judiciar din Romania.

Dupa ani lungi de procese, in care au fost audiati sute de martori si s-au cheltuit importante sume bugetare in sprijinul acestui efort, justitia romana a reusit, in sfarsit, sa dea un verdict final: condamnare de doi ani cu executare pentru fostul "tatuc" al Romaniei.

Cand toata lumea se astepta sa-l vada pe Adrian Nastase iesind din casa aflata in strada Zambaccian, cu declaratii razbunatoare si pline de incredere in rolul sau de viitor Batman, care va zbura pe matura, demolandu-si toti adversarii care l-au trimis la "racoare", evenimentele ne-au intors catre alte coordonate.

Brusc, fostul premier a scos un pistol de te miri unde si a tras. Din acel moment, Romania s-a transformat intr-o scena publica de teatru ieftin, iar renumele lui Nastase l-a dus catre o canonizare viitoare.

Deja, a doua zi, in plina celebrare a 62 de ani de viata pentru fostul locatar al Palatului Victoria, oamenii simpli au mers in pelerinaj la casa din Zambaccian, depunand ghivece de flori la portile imobilului. Nastase intrase deja in alta sfera a umanului. Se vorbea chiar de citirea testamentului sau simbolic.

Sa ne gandim putin. Ce ar fi fost Adrian Nastase peste 2 ani sau peste 8 luni, conform altor estimari? Un om care si-a ispasit pedeapsa in puscarie, un personaj uitat de lume, un ins dintre multii care au incalcat legea si ies spasiti din inchisoare.

Cum arata viitorul lui Nastase acum? Evident ca totul s-a schimbat pentru fostul premier. Deja nu mai este simbolul "coruptiei cancerizate" din Romania, concept care i-a si adus, de fapt, victoria lui Basescu in 2004, ci este doar un om persecutat, daramat, adus la depresie de regimul Basescu.

In mentalul colectiv, Nastase nu mai este reprezentantul "sistemului ticalosit", pe care romanii l-au sanctionat in 2004, votand Alianta DA, ci este martirul din Zambaccian, omul care s-a umplut de boli grele din cauza numeroaselor drumuri facute pe la tribunale.

Pentru ca romanii sa aiba increderea deplina, ca doar Basescu este de vina pentru drama lui Adrian Nastase, premierul Ponta a transmis, in miez de noapte, mesajul sau de antipatie fata de presupusele ranjete ale presedintelui, care, stand in fata televizorului, savura probabil un pahar de suc si se amuza de circul din Zambaccian.

Ciudata reactia lui Ponta, care a spus ceva de genul "sper ca acum Basescu se simte bine". Pe de o parte, premierul se plange ca imaginea Romaniei are de suferit pe plan extern din cauza razboiului tacit dintre palate, soldat cu dezvaluiri de plagiat in reviste americane, iar pe de alta Ponta ne spune clar ca justitia ar fi aservita presedintelui.

Ce sa mai inteleaga Occidentul din tot acest circ? Vom vedea cand se va discuta din nou despre intrarea noastra in spatiul Schengen.

Deocamdata nu stim cu certitudine ce s-a intamplat cu gatul lui Adrian Nastase. Dar stim sigur ca, atunci cand acesti asa-zisi grei ai mediului politic sunt incoltiti si se afla la ananghie, fara cale de scapare, recurg la tot felul de tertipuri pentru a mai trage de timp.

Va spune ceva numele Constantin Nicolescu? Este fostul si actual presedinte reles al CJ Arges. Un barosan politic, care, atunci cand a vazut duba politiei in fata ochilor, s-a imbolnavit subit.

Avand in fata zidul colegilor din PSD, care acuzau amestecul Cotrocenilor in cazul colegului lor de partid, medicii l-au urcat in ambulanta pe suferindul Nicolescu, despre care aflam din presa ca e grav bolnav, vorbindu-se de un teribil accident vascular, atacuri cerebrale, probleme mari cu inima, ce mai, un om incredibil de bolnav.

A trecut timpul si unde e acum Constantin Nicolescu? Este tot in fruntea Consiliului Judetean Arges, reales de conjudetenii sai, desi DNA il acuza de grave acte de coruptie. Pare sanatos si plin de viata. Asa ca, dragi romani, aveti grija cand mai puneti ghivece cu flori la poarta lui Nastase. S-ar putea ca, fara sa vreti, Dumnezeu sa va dea ceea ce va doriti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adrian Nastase sinucidere, #Adrian Nastase condamnare, #Adrian Nastase condamnare inchisoare , #condamnat