Nastase ataca dupa condamnarea la inchisoare: Decizie murdara, acuzatie absurda!

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 18:35
3897 citiri
Nastase ataca dupa condamnarea la inchisoare: Decizie murdara, acuzatie absurda!
Foto: Antena 3

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a comentat luni decizia in dosarul "Trofeul calitatii", acuzand ca este vorba de un dosar politic, iar judecatorii au avut de indeplinit "o misiune".

Fostul premier a subliniat ca va ataca decizia cu recurs si, daca va fi cazul, va merge si la CEDO. "Sunt convins ca mai exista un anumit spirit al dreptatii si lucrurile vor fi corectate", a declarat Nastase, intr-o declaratie de presa sustinuta din biroul sau de la PSD.

"Platesc pentru ca in acesti ani am avut curajul sa il infrunt pe Traian Basescu si pe oamenii sai, si pentru ca am avut curajul sa il infrunt pe Daniel Morar si pe oamenii sai", a apreciat pesedistul.

Nastase, condamnat la inchisoare cu executare - Cum se apara si ce zice USL

Potrivit lui Nastase, DNA a propus "900 de martori ai acuzarii, de trei ori mai multi decat in dosarul de la Nurnberg." "Mie mi s-au aprobat cinci martori", a accentuat Nastase.

"Adversarii politici, considerati extrem de periculosi"

Fostul premier l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu de implicare in instrumentarea dosarului si pronuntarea sentintei de condamnare.

"Sentinta are o dimensiune politica fiind legata de campania electorala din 2004, cand eu discutam aderarea la NATO. Acum presedintele Basescu este la Bruxelles vorbind despre relatiile noastre in interiorul Aliantei, iar eu trebuie sa ma bat cu procurorii sai. Intr-un asemenea moment, adversarii politici sunt considerati extrem de periculosi, asa cum am fost considerat de catre Traian Basescu si oamenii sai", a adaugat presedintele CN al PSD.

Nastase, condamnat la inchisoare cu executare - Puterea si Opozitia se contrazic

"In acest dosar am fost acuzat ca, in 2004, campania electorala - parlamentara si prezidentiala - a fost efectuata de catre mine si de catre sotia mea, singuri, si ca nu este adevarat ca staff-ul partidului si ca organizatiile locale si judetene s-ar fi ocupat de aceste lucruri", a completat Nastase, etichetand acuzatiile ca fiind "aberante".

"Achitarea mea, devastatoare pentru DNA"

Pesedistul s-a declarat convins ca "aici a intervenit o chestiune de oportunitate politica dupa un dosar in care, in mod evident, achitarea mea a creat o foarte mare problema pentru DNA, in conditiile in care se incheie mandatul lui Daniel Morar".

"O achitare a mea in acest al doilea dosar ar fi fost devastatoare", a adaugat Nastase, acuzand presiunile exercitate "in mod special, prin judecatoarea Ioana Bogdan, care pana la dosarul care a intrat pentru prima data la Inalta Curte a fost consilier al lui Daniel Morar la DNA."

Nastase a opinat ca Ioana Bogdan este cea care "a inclinat balanta, spre deosebire de cealalta judecatoare care s-a pronuntat pentru achitarea mea".

Nastase acuza o conspiratie: Presiuni imense asupra judecatorilor

"Deci, este clar ca este vorba de o decizie politica. Este vorba de o decizie murdara. Este o decizie care, in mod evident, trebuia data acum", a adaugat Nastase.

In incheierea declaratiei, fostul premier a fost intrebat ce va face daca decizia se va mentine si dupa recurs. "Ma voi angaja la dumneavoastra la televiziune", i-a raspuns ironic unei jurnaliste, fara a comenta insa faptul ca, in timp ce colegii din PSD il sustin, membrii PNL se detaseaza de cazul Nastase.

24 de pagini de note scrise

Dupa declaratiile date presei, Adrian Nastase a publicat, pe blogul personal, 24 de pagini de note scrise. Fostul premier noteaza ca "Acuzatia nu este doar absurda, ci si lipsita de orice suport probator", evidentiind "substratul politic al acesteia si lipsa de temeinicie a acuzatiei".

Adrian Nastase a fost condamnat, luni, la doi ani de inchisoare cu executare de magistratii Inaltei Curti in dosarul "Trofeul Calitatii". Judecatorii au decis, de asemenea, ca lui Adrian Nastase sa ii fie interzise anumite drepturi, pentru o perioada de trei ani. De asemenea, instanta a dispus confiscarea a aproape 40.000 de lei. Sentinta nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs.

#Adrian Nastase condamnat Trofeul Calitatii, #note scrise Nastase condamnat , #condamnat