Nastase cere PSD sa ia exemplu de la francezi si sa il ajute cu banii din Trofeul Calitatii

Sambata, 03 August 2013, ora 22:57
6405 citiri
Nastase cere PSD sa ia exemplu de la francezi si sa il ajute cu banii din Trofeul Calitatii

Adrian Nastase le-a sugerat colegilor sai din PSD sa ia exemplu de la partidul lui Nicolas Sarkozy si sa contribuie la un "fond de subscriptie" cu care sa se achite prejudiciul din dosarul Trofeul Calitatii in care el a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru coruptie.

Invitat sambata seara la Antena3, Adrian Nastase a facut trimitere la decizia din 4 iulie a Consiliului Constitutional din Franta, care a refuzat sa aprobe conturile ce detaliaza cheltuielile din campania prezidentiala a lui Nicolas Sarkozy in 2012. In aceste conditii, partidul sau, UMP, va trebui sa plateasca in jur de 11 milioane de euro.

Adrian Nastase i-a laudat pe colegii de partid ai lui Sarkozy, mentionandu-l pe Francois Fillon, fost premier in timpul mandatului lui Sarkozy, care a facut apel la "familia sa politica" sa contribuie la achitarea sumei.

In opinia lui Adrian Nastase, aceasta pozitie ar trebui sa fie "un exemplu pentru PSD" si campania din 2004. El a spus ca s-ar fi asteptat la "solidaritate" din partea colegilor de partid.

"Eu m-as fi asteptat... Campania aceea, care era si campanie parlamentara si prezidentiala, nu a fost a mea, a fost a partidului", a declarat Nastase, adaugand ca ar trebui sa fie solidari si cei de la fostul PUR, in prezent PC, care au candidat in alianta cu PSD in 2004.

"Asa... A trebuit sa ma ocup singur de plata", a precizat Nastase.

Intrebat cum s-a descurcat, el a replicat: "Cei care sunt interesati, sa participe la fondul asta de subscriptie si vor avea dreptul la explicatii".

Adrian Nastase a dezvaluit ca pentru achitarea prejudiciului adus ISC a fost ajutat de "doi prieteni", dar nu din PSD.

In partid insa, "s-a considerat ca a fost campania mea. Daca nu am fost cuminte si am vrut sa fiu candidat, asa mi-a trebuit...", a comentat ironic Adrian Nastase.

Cum s-a chinuit Grajdan sa il salveze pe Adrian Nastase - rechizitoriul procurorilor

Pentru a putea fi eliberat conditionat, Adrian Nastase a transferat in luna februarie in conturile Inspectoratului de Stat in Constructii suma de 760.000 de euro, ce reprezinta partea sa din prejudiciul stabilit de judecatori ca a fost adus institutiei in dosarul "Trofeul Calitatii".

In prezent, el nu mai este nici deputat, nici profesor la Universitatea Bucuresti si peste doua saptamani va afla daca mai are voie sa profeseze ca avocat.

Adrian Nastase afla daca e dat afara din avocatura

Decizia Consiliului Constitutional din Franta cu privire la cheltuielile de campanie facute de Nicolas Sarkozy, fara precedent pentru un fost de sef de stat, l-au privat pe fostul presedinte de rambursari de la stat in valoare de circa 10 milioane de euro reprezentand cheltuieli de campanie.

Decizia i-a nemultumit pe liderii UMP, in frunte cu Jean-Francois Cope, care au facut apel la membri sa isi asume impreuna consecintele financiare ale deciziei CC.

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...