Recursul in dosarul Trofeul Calitatii, amanat

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 12:04
2101 citiri
Recursul in dosarul Trofeul Calitatii, amanat
Foto: Arhiva

Recursul in dosarul Trofeul Calitatii, in care fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare a fost amanat, miercuri, pentru data de 10 mai.

Prezent in sala de judecata, Adrian Nastase a solicitat instantei, potrivit NewsIn, stabilirea altui termen, spunand ca un volum de 37.000 de pagini este greu de studiat, iar termenul de o saptamana nu este suficient. Instanta a respins solicitarea fostului premier, astfel incat urmatorul termen a ramas stabilit pentru 10 mai.

Recursul urma sa fie judecat de un complet de cinci judecatori ai Inaltei Curti condus de presedinta instantei. In cazul in care recursul formulat de avocatii lui Adrian Nastase ar fi fost respins, fostul premier ar fi fost obligat sa isi ispaseasca pedeapsa de doi ani de inchisoare. De asemenea, completul de cinci judecatori poate sa admita recursul si sa dispuna o alta solutie.

Atunci cand a ajuns la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, miercuri dimineata, Nastase si-a exprimat increderea ca va fi achitat.

Fostul premier a declarat ca isi doreste ca in recurs sa fie achitat si ca decizia din prima instanta a fost una super politizata. "Eu sper sa fiu achitat, decizia din prima instanta a fost una super politizata", a declarat Nastase.

Fostul premier Adrian Nastase este acuzat de DNA ca, in 2004, a camuflat strangerea de fonduri pentru campania sa electorala prin initierea unui simpozion.

Manifestarea "Trofeul calitatii in constructii" a fost organizata de catre Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), iar taxele de participare incasate (peste 1,6 milioane de euro) au ajuns la patru companii controlate de doi dintre apropiatii familiei Nastase. De aici, banii au plecat, mai departe, spre o firma care a prestat diverse servicii in campania prezidentiala a liderului social-democrat.

#Nastase Trofeul calitatii, #Adrian Nastase dosare justitie , #condamnat