Anastase: Adrian Nastase va fi presedinte al Camerei

Sambata, 10 Octombrie 2009, ora 20:16
3448 citiri

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat sambata ca daca va fi suspendata, scenariul pe care il vede este ca Adrian Nastase va prelua temporar atributiile de presedinte al acestei Camere, in locul sau.

"Scenariul pe care eu il vad devoalat, eu cred ca Adrian Nastase (va fi, n.r.) presedinte al Camerei. (...) Pe perioada suspendarii, am spus, acesta este scenariul", a afirmat Roberta Anastase intr-o emisiune la Realitatea TV, adaugand, ca demersul, facut impotriva ei, "este foarte subtire".

De altfel, Anastase a spus ca PNL si PSD doresc luni sa inchida definitiv dosarul lui Adrian Nastase care a mai ramas in Parlament.

Totodata, Roberta Anastase a mai spus ca doua partide din opozitie, PNL si PSD, sunt unul si acelasi, explicand astfel coalizarea lor impotriva sa. "PNL este un PSD mai mic in Parlament. Nu exista nicio diferenta, numai ca unii isi spun PNL si altii isi spun PSD", a mai aratat Anastase.

In ceea ce priveste sesizarea PD-L la Curtea Constitutionala, privind motiunea "11 impotriva Romaniei", Anastase spune ca oricum partidele din opozitie nu vor tine cont de decizia CCR.

"In Parlamentul Romaniei nu mai conteaza ce e legal, ce nu-i legal, ce nu-i constitutional sau ce e constitutional. Va fi un punct de vedere de care sunt convinsa ca parlamentarii nu vor tine cont, drept care marti vom avea votarea motiunii", a mai spus Roberta Anastase.

Totusi Anastase a spus ca nu poate prevede ce rezultat va avea motiunea de cenzura depusa de PSD si PNL, care urmeaza a fi dezbatuta marti in plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, si a lasat sa inteleaga ca este posibil ca unii parlamentari din opozitie sa voteze impotriva motiunii.

"Am incredere ca fiecare parlamentar isi va face o analiza si cred ca e o chestiune de finete. Mi-e foarte greu sa spun in momentul asta", a spus Anastase.

Liderii grupurilor PSD si PNL din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc si, respectiv, Calin Popescu Tariceanu, au depus joi o solicitare scrisa adresata Comisiei juridice pentru suspendarea presedintelui acestui for, Roberta Anastase, pe o perioada de 30 de zile.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Anastase suspendata, #Nastase presedinte Camera Deputatilor , #deputat