Anastase: Ma uimeste nivelul la care a ajuns Nastase

Joi, 12 Martie 2009, ora 16:47
3776 citiri
Anastase: Ma uimeste nivelul la care a ajuns Nastase

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat joi ca este uimita de nivelul la care a ajuns Adrian Nastase si de faptul ca a jignit o femeie.

Anastase s-a referit la declaratia acestuia, potrivit careia Anastase si-a schimbat locul in Biroul Permanent pentru ca el ar intimida-o intelectual.

"Pentru mine a conduce Camera Deputatilor impreuna cu colegii mei din Biroul Permanent e legat de eficienta ci nu de formalismul asezarii intr-un plen. E foarte important sa reusim sa schimbam ceva din ce inseamna perceptia oamenilor cu privire la functionarea noastra, a Parlamentului, si mai putin anumite gesturi pe care le consider iesite din comun. Imi doresc ca dialogul sa fie unul civilizat. Ma uimeste nivelul la care a ajuns Adrian Nastase si modul in care poate sa jigneasca, pana la urma, o femeie", a declarat Roberta Anastase joi, la Timisoara.

Cu toate acestea, Anastase a declarat ca relatia cu social-democratii functioneaza foarte bine.

"Salut modul in care functioneaza parteneriatul. (...) PDL cand a dorit sa incheie acest parteneriat, a pornit facand o analiza rationala si rece, pentru ca, daca eram emotionali, nu am fi fost in acest parteneriat. Am pornit la drum pentru un parteneriat pe patru ani, asumandu-ne etape dificile pentru fiecare partid in parte. Cred ca parteneriatul va dura patru ani de zile", a mai spus presedintele Camerei Deputatilor.

Anastase a apreciat insa prea timpurie demararea campaniei prezidentiale.

"Din pacate campania prezidentiala a inceput mult prea devreme si, din pacate, poate nu ar fi fost nicio problema sa inceapa campania daca am fi discutat pe unul sau mai multe proiecte pentru Romania, dar vad doar ca anumiti oameni politici ce doresc sa ocupe fotoliul prezidential au o singura tinta: aceea de a spune ca vor sa il inlature pe Traian Basescu. Reactia mea fireasca e: si daca doamne fereste ajung in fotoliul ala, ce vor face pentru noi?", a spus Anastase.

Roberta Anastase a sosit la Timisoara joi dimineata. A participat la o discutie cu studentii de la Universitatea de Vest din Timisoara, se va deplasa la Faget, unde il va participa la instalarea in functie a primarului PDL, Marcel Avram, mai apoi va urma o intalnire cu primarii din zona si o cina, la Timisoara, alaturi de femeile democrat-liberale.

Deputatii din Conducerea Camerei au pierdut, miercuri, 11 februarie, 40 de minute cu discutarea modului de asezare pe scaunele din sala de sedinte, dupa ce presedintele Roberta Anastase a refuzat sa mai stea langa deputatul PSD Adrian Nastase, pe motiv ca "isi exercita puterea prin formalisme".

"Stau unde vreau. Stau in general langa cei cu care lucrez bine, asa ca am decis sa ma asez langa doi vicepresedinti care isi fac treaba: Ioan Oltean de la PD-L si Daniela Popa de la PSD+PC", a comentat Anastase.

Intrebata daca a fost deranjata de atitudinea lui Nastase in timpul sedintelor Biroului Permanent, democrat-liberala a declarat: "Unii se tin de formalisme, altii de treaba, pe Adrian Nastase il interesa subiectul asezarii in sala foarte tare. Nastase este obisnuit sa-si exercite puterea prin formalisme".

La randul sau, intrebat daca apreciaza ca a intimdat-o pe Roberta Anastase, deputatul PSD Adrian Nastase a raspuns: "S-ar putea s-o intimidez poate doar din punct de vedere intelectual".

Potrivit unor membri ai Biroului Permanent, presedintele Camerei si-a schimbat locul in ultimele doua sedinte ale Biroului Permanent, nemultumita de comentariile ironice si permanente ale lui Adrian Nastase.

Citeste si:
Lăcomia parlamentarilor care au sufocat instanțele cu reclamații prin care își cer pensiile speciale înapoi
Lăcomia parlamentarilor care au sufocat instanțele cu reclamații prin care își cer pensiile speciale înapoi
Instanțele civile din întreaga țară sunt sufocate de dosarele foștilor senatori și deputați ai României care au depus acțiuni pentru recuperarea pensiilor speciale, anulate în februarie...
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Sursa: rNews