Ancheta la Camera Deputatilor dupa publicarea dosarului Nastase

Sambata, 21 Iunie 2008, ora 14:36
1771 citiri
Ancheta la Camera Deputatilor dupa publicarea dosarului Nastase

Secretarul general al Camerei Deputatilor a dispus o ancheta interna pentru a analiza modul in care raportul comisiei juridice si referatul procurorilor in cazul lui Adrian Nastase au fost publicate pe site-ul institutiei.

"Secretarul general al Camerei Deputatilor (Titu Gheorghiof, n.r.) a dispus o ancheta interna pentru a analiza modul in care raportul Comisiei juridice, de disciplina si imunitati la care au fost atasate sesizarea si referatul DNA privindu-l pe deputatul PSD Adrian Nastase, a ajuns in sectiunea "Caseta deputatului" de pe site-ul institutiei", se arata intr-un comunicat al Camerei Deputatilor, remis NewsIn.

Sursa citata mai precizeaza ca dupa finalizarea anchetei, "in cazul celor gasiti vinovati, masurile luate vor merge pana la desfacerea contractului de munca si sesizarea procuraturii".

Camera Deputatilor a publicat, pe pagina de internet, la sectiunea "caseta deputatului", documente secrete din dosarul "Zambaccian", dosar in care procurorii DNA au cerut deputatilor aviz pentru inceperea urmaririi penale impotriva lui Adrian Nastase, pentru fapte de coruptie.

Mai exact, deputatii au facut public referatul procurorilor Lucian Papici si Mariana Alexandru, in care acestia prezinta probele stranse impotriva lui Adrian Nastase.

Documentul facut public contine practic aceleasi date ca cele din rechizitoriul prin care DNA l-a trimis prima oara in judecata pe Adrian Nastase in dosarul Zambaccian. Dosarul a fost, ulterior, restituit la Parchet, pentru refacerea urmaririi penale dupa admiterea unei exceptii de neconstitutionalitate, prin care se arata ca este nevoie de avizul Camerei Deputatilor pentru anchetarea lui Nastase.

#DNA, #ancheta, #Parlament, #site, #postat, #publicat, #dosar Nastase , #deputat